Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Un tânăr de 25 de ani a furat moaștele Sfântului Ioan Gură de aur din Capela Sfânta Elisabeta

Publicat

Un tânăr de 25 de ani ar fi furat moaștele Sfântului Ioan Gură de aur din Capela Sfânta Elisabeta Cotroceni. Pe lângă acestea, ar fi sustras și alte obiecte din aur și bani.

Poliţiştii din București au făcut, joi, două percheziții în județele Ilfov și Călărași, într-un dosar penal de furt calificat.

Din date a reieșit că un bărbat în vârstă de 25 de ani ar fi pătruns în mai multe biserici din București și ar fi furat diferite bunuri care fac parte din patrimoniul cultural național.


Conform unor surse judiciare, tânărul a furat, pe 30 aprilie, de la Capela Sfânta Elisabeta Cotroceni, moaștele Sfântului Ioan Gură de aur și alte obiecte din aur și bani din cutia milei.

În aceeași perioadă ar mai fi furat de la biserica Eroilor Martiri și de la Cărămidarii de Sus bani din cutia milei și alte obiecte.

Au fost găsite majoritatea, urmează a fi verificate și evaluate bunurile, potrivit Mediafax.

Precizările Poliției – percheziții în Ilfov și Călărași

Joi, ”11 mai 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară,  în județele Ilfov și Călărași, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, un bărbat, în vârstă de 25 de ani, pe parcursul acestui an, ar fi pătruns în mai multe lăcașuri de cult din municipiul București și ar fi sustras diferite bunuri, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie, printre care obiecte de cult religios susceptibile a proveni din săvârșirea infracțiunilor.

De asemenea, bănuitul a fost depistat, urmând a fi condus la sediul Poliției Capitalei, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat (3 acte materiale).

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a comunicat Poliția Capitalei.

surse: Mediafax, DGPMB

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 11.05.2023 at 20:45

    O fi vrut să facă un gest creştinesc, să la îngroape, că acolo stau osemintele celor decedaţi. Numai că unii mai fac şi bani cu ele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax