Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Una din cele mai importante clădiri din Oradea, DISTRUSĂ de flăcări. Incendiu la Palatul Episcopal Greco-Catolic

Publicat

YouTube video

Un incendiu de proporţii a avut loc azi-noapte la Oradea. Flăcările au pus stăpânire pe clădirea Episcopiei Greco-Catolice din centrul oraşului. Focul a fost atât de violent, încât mai multe turnuri au început să se prăbuşească. A fost nevoie de o armată de 100 de pompieri ca să aducă situaţia sub control. Intervenţia a durat trei ore. Din fericire, nu au existat victime.

Incendiul, izbucnit în jurul orei 21.30, a cuprins întreaga clădire, în formă de U, a Palatului Episcopal Greco-Catolic. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Deocamdată nu se cunosc cauzele izbucnirii focului.

Episcopul greco-catolic Virgil Bercea a ieşit în stradă alături de mai mulţi preoţi privind neputincios cum flăcările distrug edificiul. Înăuntrul clădirii s-ar afla opere valoroase de artă.

După stingerea incendiului devastator izbucnit la unul dintre cele mai importante monumente arhitecturale din Oradea, la ora 1, Primăria Oradea a anunţat pe pagina de Facebook că „se va implica financiar” în efortul de reconstrucţie a Palatului Episcopal, un „simbol al oraşului”. De asemenea, alături de Episcopia Greco-Catolică, municipalitatea va deschide, luni, un cont pentru strângerea de fonduri în acelaşi scop.

„Unul dintre cele mai importante monumente arhitecturale din Oradea, Palatul Episcopal Greco-Catolic, emblemă a oraşului, a fost distrus în mare măsură de un incediu devastator în această seară. Întreg oraşul este emoţional afectat de pierderea acestei clădiri impresionante”, au transmis reprezentanţii Primăriei pe pagina oficială pe Facebook.

Palatul Episcopiei Greco-Catolice, ridicat la începutul anilor 1900, a fost considerat mereu unul dintre simbolurile oraşului. Fațada a fost restaurată în ultimii ani şi existau promisiuni că va fi renovat și interiorul. Reparaţiile nu au mai fost facute, pentru că reprezentanții episcopiei așteptau fonduri europene. Clădirea le-a fost retrocedată de câțiva ani greco-catolicilor după ce în perioada comunismului a găzduit sediul bibliotecii județene.

Sursa video: Ovi D. Pop

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax