Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Urări de la Cercul Polar pentru cititorii Alba24. Corul ”Theotokos” din Alba Iulia a plecat la colindat în străinătate

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDEwR2QsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Corul de copii ”Theotokos” din Alba Iulia au colindat și au transmis o urare pentru cititorii Alba24, de la Cercul Polar. Copiii au început sâmbătă un nou turneu prin mai multe țări.

De data aceasta, copiii din cor au plecat spre Laponia, unde, la Cercul Polar, petrec mai multe zile în așa-numita ”Țară a lui Moș Crăciun” din localitatea finlandeză Rovaniemi.

Călătoria copiilor din corul ”Theotokos” are ca scop prezentarea unor concerte cu colinde și cântece de Crăciun, în cadrul unui turneu ce se va cuprinde Polonia, Estonia, Finlanda, Cehia, Austria și Slovacia. Turneul corului este cofinanțat de către Ministerul Culturii, iar la organizarea concertelor își aduc aportul ambasadele României din Finlanda și Estonia, precum și Ambasada Austriei la Helsinki, au transmis reprezentanții trupei de copii.

”În Tallinn, capitala Estoniei, copiii din ”Theotokos” vor fi oaspeți ai Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe a Estoniei, ÎPS Stephanos, Mitropolit Primat al Tallinnului şi a toată Estonia și vor susține un concert în Catedrala ”Schimbarea la Față” din Tallinn. În Finlanda, Corul de copii ”Theotokos” va concerta în catedrala ortodoxă Uspenski din Helsinki, la eveniment fiind așteptat și Primatul Bisericii Ortodoxe Finlandeze, ÎPS Leo, Arhiepiscop de Helsinki şi a toată Finlanda. Turneul de colinde al corului ”Theotokos” va continua pe scenele din tîrgurile de Crăciun din Varșovia, Praga, Viena și Bratislava, urmând ca înainte de Sărbătoarea Nașterii Domnului membrii corului să se întoarcă acasă, unde, duminică, 22 decembrie, vor susține tradiționalul concert de Crăciun din biserica parohiei ”Maieri I” din Alba Iulia, începând cu ora 17,30” a transmis preotul Nicolae Călin Bulac, cel care coordonează grupul de copii.

Corul de copii ”Theotokos” are o activitate neîntreruptă de 32 de ani, timp în care a realizat 23 turnee ce au cuprins 36 de țări din Europa, America, Australia și Asia.

În prezent, corul este format din peste 100 de copii și tineri de la școli și licee din Alba Iulia și localități învecinate, repetițiile făcându-se în fiecare sâmbătă, în Biserica Ortodoxă ”Maieri I” din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax