Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Urs de mari dimensiuni, lovit pe Autostrada Sebeș-Sibiu. Animalul a intrat pe sosea prin nodul Săliște

Publicat

YouTube video

Un alt urs a fost lovit pe Autostrada A1, joi seara, între Sibiu și Sebeș. Animalul de mari dimensiuni a traversat curtea Centrului de Întreținere și Coordonare Săliște, în care se aflau mai multe persoane, a ieșit mai apoi pe autostradă, unde a fost lovit de un TIR. După impact, ursul a fugit în direcția localității Săliște.

Joi seara, în jurul orei 21:30, un urs de mari dimensiuni a intrat în curtea Centrului de Întreținere și Coordonare Săliște. Animalul a traversat curtea și a ieșit pe autostradă, unde a fost lovit de un TIR. În urma impactului, camionul a suferit avarii. Ursul se pare că nu a fost rănit grav, fugind în direcția localității Săliște.

tir lovit urs

În curtea Centrului de Întreținere și Coordonare (CIC) Săliște, unde se află și sediul Poliției Autostrăzi, erau în jur de 10 persoane. Cele mai multe dintre acestea nici nu au observat ce s-a întâmplat, au scris pe un grup de presă reprezentanți ai DRDP Brașov.

O cameră de supraveghere montată pe una din clădirile din CIC a surprins animalul care a trecut la câțiva metri de persoanele aflate în curte.

„Este clar că în județul Sibiu este o problemă cu animalele sălbatice, iar situația pare scăpată de sub control. Suntem deja în faza în care niște garduri electrice nu vor rezolva situația. Trebuie găsite soluții la sursă, adică animalele trebuie ținute în păduri de către administratorii fondurilor de vânătoare. Ursul a pătruns pe corpul autostrăzii prin nodul Săliște folosind bretelele de acces, unde oricum nu vor exista garduri niciodată”, au scris pe un grup de presă reprezentanții DRDP Brasov.

Alți doi urși au fost loviți pe DN 7, la km. 249+800, de către două autoturisme care circulau spre Sibiu. Animalele traversau partea carosabilă la intrarea în localitatea Boita. Unul dintre urși a fost lovit apoi de un autocar condus pe aceeași direcție, animalul decedând în urma impactului.

urs lovit auto

Al doilea urs nu a fost depistat în zona. În urma evenimentului nu au rezultat victime omenești, ci doar avarii la autovehiculele implicate, șoferilor fiindu-le eliberate autorizații de reparație. Nu au fost probleme de trafic. De asemenea, la fața locului a intervenit și un echipaj din cadrul IJJ Sibiu care a asigurat protecția zonei până în momentul când animalul decedat a fost ridicat de către reprezentanții unui fond privat de vânătoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Forme regulate pe cerul municipiului Alba Iulia, generate de avioane. Modul ciudat în care s-au intersectat rutele

Publicat

Forme regulate pe cerul municipiului Alba Iulia, lăsate de avioane. Locuitorii orașului au avut parte, joi de o experiență vizuală interesantă. 

Mai multe forme geometrice au apărut pe cer, formate din dârele lăsate în urmă de avioane, care s-au intersectat în mod curios în mai multe puncte.

Coincidența a făcut ca la ora respectivă cerul să fie senin, iar vizibilitatea foarte bună.

Imaginile au fost surprinse la ora 11:00, în centrul municipiului. Pe cer se puteau observa urmele a zeci de avioane de linie.

Foto/Video: Alba24

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Clădirea Centrului Militar Județean Alba va fi modernizată. Mansardă, fotovoltaice, becuri LED și alte dotări. Cât este investiția

Publicat

CMJ Alba

Sediul Centrului Militar Județean Alba va fi modernizat și mansardat. Proiectul va fi depus pentru finanțare prin PNRR.

Valoarea totală a investiției este de 1.446.486,168 lei (fără TVA), din care, valoarea totală eligibilă a unei stații de încărcare pentru vehicule electrice cu două puncte de încărcare per stație: 123.067,5 lei (fără TVA)

Proiectul intră la aprobare în ședința Consiliului Județean Alba din 7 octombrie.

Situația actuală

Clădirea corp C1 propusă spre mansardare şi reabilitare energetică are subsol și parter, o suprafață construită la sol de 329 mp, suprafața desfășurată de 611 mp, aria utila totală de 408,21 mp din care arie utilă încălzită de 243,5 mp. Imobilul este construit în 1951 și necesită lucrări de reabilitare termică pentru creșterea eficienței energetice. De asemenea, se propune mansardarea clădirii pentru a crea spații noi necesare bunei funcționări a instituției.

Pe terenul de la adresa Regina Maria nr.6, mai alte două clădiri, însă acestea nu fac obiectului propus spre finanţare. Centrul Militar Judeţean Alba are în administrare aceste clădiri și terenul aferent, pe durată nedeterminată.

Clădirea ce va fi reabilitată are în prezent pereți și planșee neizolate termic, iar acoperișul este tip șarpantă din lemn cu învelitoare din țiglă ceramică. În interior sunt pardoseli din parchet de lemn (în birouri), din gresie ceramică (pe holuri) și tâmplării din pvc. La exterior, tencuielile au urme de igrasie.

Încălzirea și apa caldă este asigurată printr-o centrală termică pe gaz, comună, ce deservește şi celelalte două clădiri învecinate. Calorifele sunt din tablă, iar unele au robineţi termostatați.

Corpurile de iluminat sunt incandescente şi fluorescente, însă instalația electrică de joasă tensiune este în mare parte deteriorată.

Se dorește renovarea energetică moderată a clădirii pentru scăderea consumului anual de energie convențională, utilizarea energiei din surse regenerabile și scăderea gazelor cu efect de seră.

Lucrări propuse

  • reabilitarea termică a clădirii izolare pereţi exteriori cu strat de vată minerală bazaltică (min. 15 cm), izolarea termică a soclului cu un strat de polistiren extrudat (min. 10 cm), izolarea planşeului peste parter cu un strat de vata minerala bazaltică (min.15 cm)
  • mansardare și izolarea pereţilor de la mansardă cu un strat de vată mineral bazaltică (min. 20 cm; între grinzile de lemn şi suplimentar încă un strat de 10 cm); montarea unor bariere contra vaporilor de apă, folosirea la interior a unor plăci de gips carton rezistent la foc minim 45 minute
  • izolarea termică a planşeului peste ultimul nivel, cu un strat de vată mineral bazaltică (min. 30 cm.), montarea unei bariere contra vaporilor şi placarea cu un strat de lemn
  • se va monta o centrală termică în condensaţie, pe gaz, cu randament mare (pompă de căldura de tip aer-apă cu capacitatea de minim 20 kW; vas de expansiune închis pentru sistemul de încălzire, capacitate 50 de litri); se va înlocui instalaţia interioară, se vor monta calorifere din oţel/ventiloconvectoare
  • se vor monta becuri LED, unele cu senzori (în acest tip de clădire, utilizatorii să aibă parte de un mediu care să le permită să fie relaxați, se arată în documentație) / cu comandă de la distanță pentru adaptarea intensității luminoase și reglarea parametrilor și timpului de funcționare
  • pe acoperișul clădirii, orientare sudică, vor fi amplasate panouri fotovoltaice. Energia electrică produsă de panourile fotovoltaice va fi furnizată în rețeaua națională. Puterea produsă pe an este de aproximativ 30 MWh. Se vor monta sisteme inteligente de înregistrare a consumurilor energetice, de control si de monitorizare tip BMS
  • vor fi refăcute finisajele interioare, vor fi reparate trotuarele
  • va fi montată stație de încărcare pentru vehicule electrice, cu două puncte de încărcare

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Traian Băsescu a început să citească în Parlamentul European lista liderilor ”vânduți lui Putin”. I-au tăiat microfonul

Publicat

traian basescu parlament european

Traian Băsescu a citit în plenul Parlamentul European o listă cu lideri europeni care s-ar fi „vândut lui Putin”, dar s-a ales cu microfonul tăiat.

Cel care i-a tăiat microfonul a fost chiar președintele de ședință, motivând că fostul președinte al României și-a depășit timpul alocat, potrivit digi24.ro.

Dezbaterea era legată chiar de influența Rusiei în blocul comunitar. În acest context, Băsescu s-a apucat să citească o listă cu foști șefi de guvern din Germania, Franța, Austria, Italia și Finlanda.

„Avem o altă mare problemă, problema consolidării lui Putin de către demnitari ai Uniunii Europene.

Și aici o să enumăr câțiva premieri ai Uniunii Europene care s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor: Schroder e pe buzele tuturor, Matteo Renzi, fost premier italian, angajat la firmă rusească, Christian Kern, fost cancelar austriac, Francois Fillon, fost premier al Franței, Esko Aho, fost premier finlandez, Paavo Lipponen, fost premier finlandez, Karin Kneissl, fost ministru de externe austriac, Hans Schelling, fost ministru de finanțe austriac, și sigur nu putea să lipsească Dominique Strauss Kahn.

Cu astfel de oameni în jurul său și în vârful…”, a apucat Băsescu să spună.

Șeful de ședință, Rainer Wieland, i-a întrerupt apoi microfonul.

„Mulțumesc mult, dragă coleg Băsescu. Mulțumesc. Colegul! Coleg Traian, păstrați ordinea!” i-a spus Wienland, în timp ce fostul președinte continua să vorbească fără microfon.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Actualizări la Facebook. Ce opțiuni noi vor avea utilizatorii pe rețeaua de socializare

Publicat

Utilizatorii Facebook vor avea noi opțiuni în rețeaua de socializare Facebook. Meta lansează actualizări ale feed-ului.

Acestea oferă utilizatorilor modalități suplimentare de a alege ce conținut vor să vadă și adaugă comenzile „arată mai mult” și „arată mai puțin”.

Comenzile “show more” and “show less” vor începe să apară sub postările de la prieteni și conținutul recomandat în fluxurile de știri ale utilizatorilor, a anunțat Meta.

Alegerea respectivelor opțiuni crește sau reduce temporar modul în care este clasificat conținutul similar, rezultând astfel un feed mai bine pus la punct cu conținutul pe care utilizatorii dorescsă îl vadă, astfel încât să petreacă mai mult timp pe platformă.

Comenzile „Show more” și „show less” vor apărea sub postări și în meniul „cu trei puncte”.

„Oferind mai multe modalități de a încorpora feedback-ul direct în feed, facem ca sistemele noastre de inteligență artificială să fie și mai inteligente și mai receptive”, spune compania.

Meta a arătat că feed-ul Facebook, menit inițial să fie un loc în care să te conectezi cu prietenii, se schimbă rapid într-o eră a TikTok.

sursă: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax