Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Urs de mari dimensiuni, lovit pe Autostrada Sebeș-Sibiu. Animalul a intrat pe sosea prin nodul Săliște

Publicat

YouTube video

Un alt urs a fost lovit pe Autostrada A1, joi seara, între Sibiu și Sebeș. Animalul de mari dimensiuni a traversat curtea Centrului de Întreținere și Coordonare Săliște, în care se aflau mai multe persoane, a ieșit mai apoi pe autostradă, unde a fost lovit de un TIR. După impact, ursul a fugit în direcția localității Săliște.

Joi seara, în jurul orei 21:30, un urs de mari dimensiuni a intrat în curtea Centrului de Întreținere și Coordonare Săliște. Animalul a traversat curtea și a ieșit pe autostradă, unde a fost lovit de un TIR. În urma impactului, camionul a suferit avarii. Ursul se pare că nu a fost rănit grav, fugind în direcția localității Săliște.

tir lovit urs

În curtea Centrului de Întreținere și Coordonare (CIC) Săliște, unde se află și sediul Poliției Autostrăzi, erau în jur de 10 persoane. Cele mai multe dintre acestea nici nu au observat ce s-a întâmplat, au scris pe un grup de presă reprezentanți ai DRDP Brașov.

O cameră de supraveghere montată pe una din clădirile din CIC a surprins animalul care a trecut la câțiva metri de persoanele aflate în curte.

„Este clar că în județul Sibiu este o problemă cu animalele sălbatice, iar situația pare scăpată de sub control. Suntem deja în faza în care niște garduri electrice nu vor rezolva situația. Trebuie găsite soluții la sursă, adică animalele trebuie ținute în păduri de către administratorii fondurilor de vânătoare. Ursul a pătruns pe corpul autostrăzii prin nodul Săliște folosind bretelele de acces, unde oricum nu vor exista garduri niciodată”, au scris pe un grup de presă reprezentanții DRDP Brasov.

Alți doi urși au fost loviți pe DN 7, la km. 249+800, de către două autoturisme care circulau spre Sibiu. Animalele traversau partea carosabilă la intrarea în localitatea Boita. Unul dintre urși a fost lovit apoi de un autocar condus pe aceeași direcție, animalul decedând în urma impactului.

urs lovit auto

Al doilea urs nu a fost depistat în zona. În urma evenimentului nu au rezultat victime omenești, ci doar avarii la autovehiculele implicate, șoferilor fiindu-le eliberate autorizații de reparație. Nu au fost probleme de trafic. De asemenea, la fața locului a intervenit și un echipaj din cadrul IJJ Sibiu care a asigurat protecția zonei până în momentul când animalul decedat a fost ridicat de către reprezentanții unui fond privat de vânătoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax