Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO USR Alba i-a propus public lui Gabriel Pleșa să candideze la Primăria Alba Iulia. Mutare surpriză pe scena politică locală

Publicat

USR Alba i-a propus public lui Gabriel Pleșa să fie susținut de Uniunea Salvați România în alegerile locale din acest an, dacă acesta din urmă va semna un manifest.

Reprezentanții USR Alba au declarat miercuri, într-o conferință de presă, că partidul îl va susține pe liberalul Gabriel Pleșa chiar dacă acesta va candida independent, cu condiția să semneze un manifest politic care cuprinde un program politic și administrativ.

UPDATE: USR a realizat un sondaj care îl arată pe Gabriel Pleșa pe locul doi, în preferințele celor chestionați, după actualul președinte al Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Contactat de Alba24, Gabriel Pleșa a spus că este ”onorat de propunere”. Acesta a spus că și el a realizat, împreună cu echipa sa, două sondaje de opinie care îl confirmă pe cel al USR Alba.

”Eu sunt și în competiția internă a PNL, pentru desemnarea candidatului la această funcție. Vă spun cu sinceritate că speranțele mele sunt tot mai mici cu privire la desemnarea drept candidat al PNL. Tot ce pot să spun în acest moment este că voi fi pe buletinul de vot la alegerile locale, așa cum am spus și anterior albaiulienilor. Sondajele acestea arată că oamenii își doresc un om cu profilul meu moral și profesional” a declarat Gabriel Pleșa.

Viceprimarul Pleșa spune că va face un anunț concret cu privire la decizia sa până în data de 10-12 februarie.

USR Alba a purtat discuții cu Gabriel Pleșa și în trecut, respectiv în luna decembrie 2019. Beniamin Todosiu a spus că aceste discuții vor fi reluate în viitorul apropiat.

Sondaj: Potrivit sondajului realizat de USR Alba, Gabriel Pleșa ar obține peste 64% ca nivel de încredere și aproape 50% notorietate. Ion Dumitrel ar obține 63,64% încredere și este cotat cu 87,73% notorietate. Principalul contracandidat în partid al lui Pleșa, Voicu Paul, este cotat cu 54,34% încredere și 60,12% notorietate.

Ce conține „Manifestul pentru Alba Iulia”, pe care ar trebui să îl semneze Pleșa

1. Vrem o administrație publică locală care să pună în centrul deciziilor CETĂȚEANUL, nu interese politice!

2. Vrem viziune și coerență pentru dezvoltarea economică a municipiului Alba Iulia

3. Vrem o strategie reală de mobilitate urbană

4. Vrem transparentizarea cheltuirii banului public și prioritizarea investițiilor în funcție de adevăratele nevoi ale cetățenilor

5. Vrem investiții în viitorul copiilor noștri

6. Vrem un oraș curat, sigur pentru cetățeni și cu adevărat inteligent

7. Vrem aer curat în Alba Iulia

8. Vrem valorificarea potențialului turistic în beneficiul cetățenilor, nu al grupurilor de interese

9. Vrem reguli urbaniste clare și coerente în Alba Iulia

10. Vrem respect pentru cetățean și pentru municipiu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate