Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Utilaje de zeci de milioane de euro, expuse la Ciugud. CoBuild, festivalul companiilor din domeniul construcțiilor

Publicat

Cel mai mare festival din România dedicat utilajelor și tehnologiilor în construcții se defășoară la Ciugud. Întins pe 10 hectare, CoBuild este mai mult decât un târg de utilaje. 

Este un prilej de afaceri într-o comunitate în continuă dezvoltare. De la producători de utilaje de construcții, vânzători sau companii care dezvoltă soft-uri pentru utilaje, toți sunt prezenți în aceste zile la Ciugud. 

Am fost să vedem cum arată a doua ediție a evenimentului de la Ciugud și mai ales să ascultăm feed-back-ul comercianților referitor la ediția de anul trecut.

Din câte se pare cei de la CoBuild au reușit aproape să dubleze numărul companiilor prezente la eveniment în 2024.


Cornelia Rotaru este directorul festivalului. Ea ne-a ghidat printre utilajele de amplasate pe malul Mureșului și a oferit o serie de detalii despre eveniment.

A fost gândit ca un festival de muzică, dar pentru comercianții de utilaje

În linii mari CoBuild-ul nu diferă foarte mult de un festival de muzică. Numai că în loc de mii de festivalieri sunt prezente sute de utilaje. Utilaje scumpe, foarte scumpe, necesare firmelor de construcții.

Cu ușurință utilajele care se află în aceste zile la Ciugud au o valoare de câteva zeci de milioane de euro a explicat un comerciant.

Cornelia Rotaru- directorul festivalului

Organizarea pentru festivalul din 2024 a început imediat după ce s-a terminat cel din 2023. Dacă anul trecut au fost în jur de 50 de comercianți, anul acesta la Ciugud sunt prezenți aproape 100.

Nu lipsesc spațiile cu mâncare, sucuri, sau o bere rece. Mai mult de atât, vineri seara are loc și un party. Un retro party cu DJ, muzică și distracție.

Spațiu pentru afaceri

Am stat de vorbă cu Ruben Marian, cel care de 18 ani conduce firma Utilben. Este prezent pentru a doua oară la Cobuild și am vrut să aflăm ce înseamnă pentru el festivalul de la Ciugud.

În primul rând este un prilej de afaceri, este locația în care cei care produc sau vând utilaje se întâlnesc cu cei care au nevoie de ele.

Se leagă afaceri noi sau se întăresc cele deja existente.

Spre exemplu în 2023, Ruben și compania sa au legat 16 contracte, la târgul din Ciugud. Feed-backul pozitiv l-a făcut să vină și în 2024, la Alba.

Altă prezență la festival a fost a celor de la ATP Trucks, o firmă producătoare ce asamblează la Baia Mare utilaje de mare tonaj.

Prezenți pentru a doua oară la Ciugud, reprezentanții firmei s-au arătat încântați de oportunitatea pe care o au firmele și clienții în cadrul festivalului.

Sisteme care ușurează munca operatorului

Pe lângă utilaje la CoBuild sunt prezente și companii care se ocupă de sistemele de soft. Spre exemplu Leica Geosystems se ocupă de partea de control a utilajelor.

Mai pe scurt fac programe care ușurează munca operatorilor. De la cât trebuie să sape un utilaj, la nivelul la care intră cupa acestuia, sau până unde trebuie să meargă utilajul în sine.

CoBuild adună comercianți din toată România la Ciugud

CoBuild este alcătuit din 4 mari zone de interes, care se adresează oricărui tip de vizitator, fie că vorbim despre antreprenori, constructori, operatori de utilaje sau chiar familii însoțite de copii. Indiferent de scopul vizitei, organizatorii CoBuild vă asigură că veți avea parte de experiențe inedite și clipe de neuitat!

1. Zona Expo este formată din spațiile unde expozanții CoBuild își etalează cele mai noi utilaje, echipamente, produse conexe și tehnologii. În Zona Expo, vă așteaptă noutăți din industria construcțiilor și nu numai.

2. Zona Demo este locul unde puteți testa cele mai noi echipamente de construcții și tehnologii de ghidare a utilajelor. Gândiți-vă la Zona Demo ca la un loc de joacă pentru cei mari.

3. Zona Kids & Family li se adresează copiilor și familiilor, deopotrivă. Aici, cei mici se pot juca în voie și se vor bucura de activități distractive. Practic, Zona Kids & Family este un spațiu de joacă universal.

4. Zona Food & Drinks este destinată repausului și bunei dispoziții. Mâncare pe alese, deserturi și băuturi, toate fac parte din meniul CoBuild. Oferta este variată și satisface orice gurmand.

CoBuild este organizat de publicația Mașini și Utilaje, asociația 11even și agenția de marketing Avanti. CoBuild este un eveniment susținut de Primăria Ciugud, Consiliul Județean Alba și Societatea de Transport Public Alba.

  • Acces: Gratuit, pe bază de înscriere
  • Înscriere eveniment: www.cobuild.ro/bilete
  • Program eveniment: Joi – sâmbătă, 10:00 – 18:00
  • Adresă: Comuna Ciugud, județul Alba
  • Contact: Oana Patache, sales manager, 0728 851 100, oana.patache@cobuild.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax