Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Val de demisii în PNŢCD Alba după excluderea preşedintelui Iuliu Hada. Ţărăniştii nu mai au candidat la Primăria Alba Iulia

Publicat

Sprijinul necondiţionat pe care PNŢCD Alba l-a arătat în permanenţă faţă de Victor Ciorbea şi tabăra de ţărănişti a acestuia nu a avut un final fericit pentru organizaţia din Alba. Preşedintele Iuliu Hada a fost înştiinţat de către liderul cu drept de semnătură al PNŢCD, Aurelian Pavelescu, că este exclus din organizaţie, iar, odată cu acesta, a urmat un adevărat val de demisii în PNŢCD Alba. Candidatul ţărăniştilor la Primăria Alba Iulia, Radu Vieru a anunţat că demisionează din partid şi că este posibil să candideze ca independent la următoarele alegeri, iar împreună cu acesta va pleca şi secretarul general, Mircea Trifu.

PNŢCD Alba a organizat, joi, o conferinţă de presă, iar veştile pe care le-au comunicat jurnaliştilor nu au fost cele la care te-ai putea aştepta cu o lună înainte de alegeri. Preşedintele PNŢCD Alba, Iuliu Hada a fost înştiinţat de către liderul naţional că este exclus din partid şi că, personal, Aurelian Pavelescu va veni la Alba să preia interimatul organizaţiei. Până atunci, partidul va fi condus la nivel local de către Alin Popa.

Potrivit preşedintelui Hada, decizia lui Pavelescu vine la o zi după ce, în BPJ al PNŢCD Alba, a fost anunţată candidatura acestuia la CJ Alba, precum şi la un prim loc pe listele de consilieri locali. Hotărârea lui Pavelescu ar avea legătură cu faptul că Hada şi întreaga organizaţie din Alba l-au susţinut întotdeauna pe Victor Ciorbea la preşedinţia partidului. Ţărăniştii vorbesc şi despre infiltrări din partea unor figuri politice care nu urmăresc altceva decât distrugerea PNŢCD-ului adevărat şi tatonarea terenului pentru o alianţă cu PDL.

Deşi a decis excluderea lui Hada, Pavelescu i-a propus totuşi lui Radu Vieru să preia interimatul organizaţiei, dar acesta a refuzat.

În semn de moralitate, Radu Vieru a anuţat că nu se va ralia intereselor liderului naţional şi că îşi va da demisia. Acesta a precizat că este posibil ca, în zilele următoare, să-şi anunţe candidatura la Primăria Alba Iulia ca independent: „Timp mai este foarte puţin, aşa că trebuie să îmi fac calcule, să văd câte semnături va trebui să strâng şi să decid dacă voi candida ca independent. Oricum, ceea ce vreau să se ştie este că voi rămâne un susţinător al PNŢCD, în speranţa că lucrurile se vor aşeza” a declarat Radu Vieru.

Ţărăniştii din Alba au anunţat că este posibil ca întreg Biroul Judeţean să demisioneze. Până la clarificarea apelor în partid, la conducerea acestuia va rămâne Alin Popa, care va încerca să conducă organizaţiile locale din Alba care îşi mai doresc încă să intre la alegeri.

Iuliu Hada a explicat jurnaliştilor că, deşi situaţia în partid este în prezent critică, „PNŢCD este cel mai vechi partid din Europa Occidentală şi nu va dispărea atâta timp cât în în partid va exista o persoană precum Victor Ciorbea. Partidul a fost infiltrat deoarece a fost cel mai anticomunist din România. PNŢCD a pătimit enorm în cele două secole de când există, mai ales după 90, tocmai din cauza acestor infiltraţii”.

Decizia preşedintelui Aurelian Pavelescu a determinat pierderea unor oameni importanţi din PNŢCD Alba. Medicul Radu Vieru deţine legitimaţie de membru în acest partid de la vârsta de 18 ani. Liderul recunoscut al ţărăniştilor din Alba, Victor Ciorbea a declarat că susţine demersurile acestora şi chiar şi o candidatură a lui Vieru ca independent la alegerile din vară. Ciorbea va fi prezent la Alba Iulia în campania electorală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. taranist,de Maramures

    joi, 12.04.2012 at 20:44

    Pavelescu,a facut dreptate ,PNTCD este condus la nivel national de el,org,Timis a inteles,numai org.Alba nu a inteles.In Maramures aripa Ciorbista a facut un pas in spate si acest lucru este de apriciat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax