Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Valeriu Gheorghiță: Autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii între 5 și 11 ani, așteptată pe 25 noiembrie

Publicat

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat marți că pe data de 25 noiembrie este așteptată decizia Agenției Europene a Medicamentului privind vaccinarea împotriva COVID a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani, iar în cazul vaccinului Moderna, este de așteptat ca autorizarea să se acorde la jumătatea lunii decembrie. 

De asemenea, potrivit acestuia, CNCAV a demarat activitatea de organizare a campaniei de vaccinare pentru această grupă de vârstă, în așteptarea autorizării. 

„Încep prin a aduce câteva detalii privind vaccinarea grupei de vârstă 5 – 11 ani, a copiilor din această grupă de vârstă. Am spus săptămâna trecută că se așteaptă autorizarea din partea Agenției Europene a Medicamentului la jumătatea lunii decembrie, însă ultimul calendar practic devansează acest termen.

Ne așteptăm ca în a doua parte a lunii noiembrie, sfârșit de noiembrie, să avem această autorizare, undeva pe data de 25 noiembrie vom avea opinia Agenției Europene a Medicamentului. Pentru vaccinul de la compania Moderna se așteaptă ca autorizarea să se acorde la jumătatea lunii decembrie.

Sunt deja demarate campanii de vaccinare pentru această grupă de vârstă, în Statele Unite, în Israel. În Statele Unite în prima săptămână au fost vaccinați peste 900.000 de copii cu vârsta între 5 și 11 ani. De asemenea, în Europa, Austria a decis debutul campaniei de vaccinare pentru 5-11 ani, off-label, înainte de a se acorda autorizarea din partea Agenției Europene a Medicamentului, ca urmare a sigurației epidemiologice.

Am demarat activitatea de organizare a campaniei de vaccinare. La acest moment centralizăm solicitările din fiecare județ de înființare a unor cabinete de vaccinare în unitățile sanitare cu paturi sau ambulatorii care au secții sau compartimente de pediatrie.

Sperăm ca până la finalul lunii să fim gata cu pregătirile logistice. De asemenea, la cabinetul medicilor de familie va exista posibilitatea de vaccinare pentru persoanelor cu vârsta între 5 și 11 ani.

Se lucrează la optimizarea platformei de programare și la optimizarea registrului electronic național de vaccinare care să permită celor din grupa de vârstă 5-11 ani să facă programarea prin intermediul unui cont de adult. Vom anunța când va fi momentul debutului concret.

Evident, pe lângă organizarea logistică, este foarte important să avem dozele specifice pentru populația tânără, pentru copii. Vorbim de flacoane diferite, flacoane multidoză, cu 10 doze, cu o stabilitate la 8 grade timp 10 săptămâni față de 4 săptămâni cât este în prezent. Doza este de circa 10 micrograme, practic reprezintă o treime din doza care se folosește în acest moment.

Datele din studiile clinice arată un profil de siguranță foarte bun și o eficacitate de peste 90% în prevenirea bolii simptomatice”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax