Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: Vârsta de pensionare va crește treptat până la vârsta de 65 de ani. Anunțul ministrului Muncii

Publicat

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat luni că vârsta de pensionare va crește treptat până la vârsta de 65 de ani.

De asemenea, raportarea de contributivitate va fi la întreaga perioadă, potrivit unor criterii agreate cu Comisia Europeană.

„Am prezentat celor doi lideri, președintele PSD, Marcel Ciolacu, și președintele PNL, Nicolae Ciucă, concluziile în urma discuțiilor avute las Comisia Europeană pe ceea ce se întâmplă cu pensiile din sistemul public și cu indemnizațiile și pensiile stabilite în baza unor legi speciale.

Vezi și Vechimea în muncă s-a scumpit de la 1 octombrie 2023

Raportul Băncii Mondiale, după amendamentele trecute de Senat au avut parte de un studiu de impact. Sunt multe lucruri rezolvate deja. După cum știți, reajustarea procentului de bazei de calcul, plafonarea veniturilor astfel încât să nu depășească nicio pensie salariul, eliminarea perioadelor asimilate și supraimpozitarea sunt elemente care au fost apreciate”, spune Marius Budăi.


Ministrul Muncii precizează că au fost stabilite câteva criterii pentru a îndeplini jalonul și pentru a nu pune în pericol implementarea PNRR

„Aceste lucruri sunt agreate cu Comisia Europeană. Acele principii și criterii sunt creșterea treptată a vârstei de pensionare în conformitate cu sistemul public de pensii până la vârsta de 65 de ani.

Astfel, fiecare om care lucrează în România va trebui să fie echivalent și vor avea o vârstă de pensionare până la 65 de ani.

De asemenea, drepturile de pensii vor fi calculate prin creșterea treptată a perioadei de contribuții, iar raportarea va fi la întreaga perioadă. Un alt principiu e creșterea treptată a vechimii necesare în specialitate”, adaugă Budăi.

El menționează că o decizie politică va fi luată joi, iar criteriile vor fi depuse ca amendamente la proiectul de lege care se află la Camera Deputaților.

sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    luni, 22.05.2023 at 15:53

    Ori le prezentai la femeia de serviciu ori la Ciolacu şi Ciucă tot aia era. Ăştia au trecut prin viaţă că gâsca prin apă.

  2. X

    marți, 23.05.2023 at 06:26

    Petardă fumigenă!Așa distragi atenția de subiectul fierbinte al zilei!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax