Connect with us
Publicitate

CUGIR

VIDEO: Vasile Dîncu despre fabricile de armament din Cugir și din țară: ”Aștept să își onoreze contractele cu Armata Română”

Publicat

”Aștept să își onoreze contractele cu Armata Română”, este declarația făcută de ministrul Dîncu, cu privire la cele două fabrici de armament din Cugir, dar și din țară. Ministrul Dîncu a mai declarat la Alba Iulia, că se așteaptă la un management mai bun al fabricilor de arme și la o modernizare cât mai rapidă a acestora. 

Vasile Dîncu a participat la joi, 9 iunie, la ceremonia de încheiere a anului școlar, la Colegiul Militar din Alba Iulia, unde a făcut o serie de declarații de presă.

Întrebat de reporterul alba24.ro cu privire la planurile pe termen scurt ale fabricilor de armament și stadiul producției pentru pușca NATO, ministrul a spus că această situație vizează  Ministerul Economiei, nu Ministerul Apărării Naționale.

”Este treaba Ministerului Economiei, care gestionează industria de apărare, nu a Ministerului Apărării, aștept să își onoreze contractele cu Armata Română, să grăbească proiectele pe care le au în acest moment, să găsească soluții, noi îi finanțăm doar prin faptul că suntem beneficiarii.  Noi plătim pentru ceea ce produc ei”, a declarat ministrul Apărării.

În urmă cu aproape trei luni, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat  în aprilie la Alba Iulia că la Fabrica de Arme Cugir se lucrează la un prototip de pușcă de asalt, un proiect care să revitalizeze producția de armament de la cele două fabrici. Însă, deși a vrut să îl prezinte ca pe un proiect nou, prototipul stă de mai bine de 11 ani, în magazia Fabricii de Arme din Cugir.

La fiecare vizită a unui ministru, la Fabrica de Arme Cugir, prototipul este prezentat, iar miniștrii promit rând pe rând că arma ”va intra în producție”.

CITEȘTE ȘI: Pușca NATO dezvoltată la Fabrica de Arme Cugir acum 11 ani, scoasă din magazie doar pentru poze cu miniștri. De ce nu este produsă

În primă fază, Florin Spătaru a evitat să ofere detalii despre tipul de pușcă de asalt aflat în discuție, dar, la insistențele jurnaliștilor, acesta a precizat că este vorba despre pușca de asalt de calibru 5,56 x 45 NATO.

Acesta a vrut să prezinte proiectul ca fiind unul nou, dar din câte se pare nu știa istoria armei și că și predecesorii săi au făcut aceeași promisiune.

Ministrul Economiei a spus că va mai dura câțiva ani până când arma ar putea fi produsă, deoarece ”pe echipamentele pe care fabrica le are acum, aceasta nu poate fi produsă”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax