Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO | Veste bună pentru pescari: Barajul de la Petrești, repopulat cu o jumătate de tonă de crap, ten și caras, de către APS „Scobarul”

Publicat

YouTube video

Barajul din Petrești a fost repopulat cu o jumătate de tonă de pește. Mai precis, în data de 23 noiembrie, în lac au fost aduși aproximativ 2.500 de indivizi de crap românesc, crap oglindă, ten și caras, din balta de la Daia Română. Acțiunea a fost inițiată de pescarii de la Asociația de Pescuit Sportiv „Scobarul” din Alba Iulia și a costat 4.500 lei.

Lacul de la Petrești are o suprafață de 40 de hectare și se află în administrarea Asociației de Pescuit Sportiv „Scobarul”. Peștii cu care a fost repopulat barajul de la Petrești au vârste de 2-3 ani, vârsta la care sunt maturi sexual și pregătiți pentru reproducere. Un sfert dintre aceștia vor fi, cel mai probabil, pescuiți pe parcursul anului viitor însă, prin înmulțire, populația va fi revigorată.

Prima repopulare din ultimii 20 de ani

Potrivit președintelui asociației „Scobarul”, Costică Muntean, ultima repopulare semnificativă a barajului de la Petrești a avut loc în urmă cu aproximativ 20 de ani.

„Am făcut-o din pasiune. Noi suntem aproape toți pensionari şi iubim această ocupaţie. Ideal ar fi ca repopulările să fie făcute în fiecare an, pentru că la nivelul la care se pierde peștele, el nu se poate reproduce în așa fel încât populația să fie refăcută natural în fiecare an”, a spus Costică Muntean.

În barajul de la Petrești poate pescui oricine deține permis de pescuit, iar intrarea pe lac este gratuită.

Vedeți în filmulețul de mai jos cum s-a făcut repopularea cu pește în barajul de la Petrești:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax