Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Vicepremierul Dan Barna: Dacă DNA începe urmărirea penală în cazul meu, mă retrag

Publicat

Vicepremierul Dan Barna a declarat că se va retrage din funcțiile pe care le deține dacă DNA începe urmărirea penală în cazul său.

A ținut să precizeze că nu i s-a comunicat vreo faptă și este liniștit deoarece nu există vreo problemă penală în activitatea sa.

Ancheta Departamentului Antifraudă privind posibile fraude cu fonduri europene a început în cazul Dan Barna în 2019, în timpul campaniei prezidențiale, după o anchetă Rise Project.

DLAF investighează trei proiecte din fonduri europene realizate de fosta firmă de consultanță a lui Dan Barna: „Punți comunitare”, „SES-am Deschide-te!” și „Biblioteca bunelor practice, Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural”.

Liderul USR PLUS a subliniat că a aflat din presă că DLAF a finalizat o notă de constatare pe care urmează să o trimită DNA, dar că nu se află printre persoanele menționate.

„Nu am avut pozițiile menționate de DLAF. Concluzia logică este că nu este vorba de persoana mea”, a precizat Dan Barna.

Vicepremierul Dan Barna a declarat pe 11 martie pentru Europa Liberă că audierea sa la Departamentul pentru Lupta Antifraudă a durat aproximativ 40 de minute în care a răspuns la două întrebări legate de proiectele cu fonduri europene pe care le-a derulat în trecut.

„M-au întrebat de niște formulare, dacă semnătura respectivă îmi aparține. Am confirmat lucrul acesta, nu era nici o problemă. Am clarificat de ce nu era un conflict de interese. Acestea au fost cele două subiecte abordate, lucrurile sunt clarificate”, a dezvăluit vicepremierul pentru Europa Liberă.

Sursă: Europa Liberă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax