Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Viceprimarii Paul Voicu şi Ioan Bogăţan, în vizită la DNA. Sunt audiaţi în „Dosarul subvenţiilor pentru transportul public din Alba”

Publicat

Audierile în dosarul prelungirii ilegale a contractului cu STP Alba au continuat vineri când, în faţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, s-au prezentat viceprimarii municipiului Alba Iulia, Paul Voicu şi Ion Bogăţan. Primul care a ajuns la sediul DNA, vineri dimineaţă, a fost Paul Voicu, însoţit de avocatul Octavian Hârceagă.

UPDATE, Ora 10.45: Înainte de ora 11.00, a intrat în sediul DNA Alba Iulia şi viceprimarul Ioan Bogăţan. „Am fost chemat să dau declaraţie, dar nu cred că o voi da pentru că nu am avocatul cu mine şi o să-i rog să o dau cu altă ocazie”, a spus acesta.

UPDATE, Ora 11.00: Viceprimarul Paul Voicu a ieşit de la audieri. ” Este vorba de acelaşi dosar cu Societatea de Transport Public, se discută în anchete de către procurori legalitatea de prelungire a contractului cu STP până la ţinerea licitaţiei şi modul de acordare a subvenţiilor pentru gratuităţi şi subvenţiile în transporturi. Eu sunt audiat în calitate de complice la ilegalităţile pe care dânşii le consideră. Contractul este clar legal, din 2001 până în 2011, el prevede tot ce înseamnă transportul public local, pe traseele din municipiul Alba Iulia şi noi l-am prelungit pentru că ştiţi foarte bine este o asociaţie pentru dezvoltare comunitarăîn municipiul Alba Iulia pentru transport şi cu zonele limitrofe, care lucrează de ani de zile pentru caietul de sarcini, pentru transportul local. Licitaţia care se va ţine acum, în cursul lunilor martie-aprilie vizează şi transportul în municipiu şi în localităţile din imediata apropiere. Nu este un prejudiciu, eu le-am spus (n.r. – procurorilor) tot ce ştiu”, a spus Paul Voicu.

Cei doi viceprimari au calitatea de învinuiţi complice în acest dosar şi trebuie să explice procurorilor modalitatea în care s-a realizat prelungirea contractului la STP şi acordarea subvenţiilor pentru pensionari, în reţeaua de transport local.

În dosar sunt învinuite 11 persoane, în total: 8 din primărie, inclusiv primarul Mircea Hava, viceprimarii Ioan Bogăţan şi Paul Voicu, Oliviu Gaspar (Biroul Transport, Liberă Iniţiativă şi Comercial – Direcţia Cheltuieli, Primăria Alba Iulia), secretarul Primăriei, Marcel Jeler, şeful departamentului economic, Teofila Ţâr şi alte trei persoane din cadrul STP, inclusiv directorul Stelian Nicola.

Reamintim că, miercuri, a fost rândul primarului Mircea Hava să dea cu subsemnatul la DNA. Acesta are calitatea de învinuit în dosar, dar, potrivit propriilor declaraţii, totul s-a realizat legal, făcând referire la contractul cu STP. Joi, audierile au continuat.

Cei doi viceprimari sunt cercetaţi de procurori şi în dosarul finanţărilor ilegale de la FC Unirea 1924. Şi în această cauză, Paul Voicu şi Ioan Bogăţan ar avea calitatea de învinuiţi, iar, potrivit unor surse, se pare că oamenii legii le-ar fi pus deja sechestru pe bunuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. detalii

    vineri, 02.03.2012 at 07:11

    Agentia de turism PRIMARIA ALBA IULIA in colaborare cu Consiliul Local Alba Iulia organizeaza la cele mai bune preturi pelerinaje la sfintul lacas al DNA, tururi ghidate la parchetele locale, judetene si de pe linga Curtea de Apel, sejururi gratuite in statiuni de top (Aiud,Gherla,Poarta Alba,Jilava) iar pentru amatorii de lux si cilentii vip organizeaza „escape journeys” in Dubai. Servicii Garantate. Referinte: Dorel Tamas.

  2. Pingback: Florin Roman: “Cât timp voi fi vicepreşedinte la CJ, nu voi fi de acord să dăm bani unor băieţi deştepţi din transport” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax