Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO Victor Negrescu la ”Testul de Sinceritate”: Ne dorim o voce puternică la nivel european, pentru România

Publicat

YouTube video

Invitat la ”Testul de Sinceritate” de la Alba24, emisiune realizată și moderată de jurnalistul Dan Lungu, Victor Negrescu, fost ministru al Afacerilor Europene şi fost europarlamentar, candidatul judeţului Alba pe listele PSD pentru Parlamentul European în 2019, a dat ultimul interviu înaintea alegerilor europarlamentare.

A vorbit despre atuurile candidaţilor PSD şi ale sale pentru a deveni europarlamentari, dar şi de calităţile pe care ar trebui să le aibă un reprezentant al României în Parlamentul European. Cu exemple concrete, din lista PSD şi ale partidelor contracandidate.

“PSD este singurul partid din această campanie care a venit cu un program şi a vorbit despre Europa. Am spus foarte clar că ne dorim o voce puternică la nivel european pentru România, dorim să combatem dublul standard şi am acţionat deja în acest sens, depunând la nivelul Parlamentului naţional un proiect de lege care este complementar cu măsurile luate la Bruxelles, pentru a combate acel dublu standard, mai ales cel practicat pentru alimente. Din păcate din partea celorlalte partide nu am remarcat aceste chestiuni”, a spus Negrescu.

Acesta a reamintit despre activitatea sa de aproape trei ani în Parlamentul European:

“Am fost membru în Parlamentul European timp de aproape trei ani, am reuşit să conving instituţiile europene să aloce 100 de milioane de euro pentru proiecte-pilot – în domeniul sănătăţii, educaţiei, cercetării şi antreprenoriatului şi alte sume de bani pentru tot ceea ce înseamnă crearea a aproape 12.000 locuri de muncă la nivel european”.

Victor Negrescu a explicat şi de ce este importantă prezenţa alegătorilor la acest scrutin:

“Oamenii trebuie să se prezinte la aceste alegeri. Alegerile pentru Parlamentul European sunt esenţiale. Noi, PSD, am spus că avem nevoie de reprezentanţi la nivel european care să se lupte pentru România. Asta înseamnă să negociezi cu ceilalţi parteneri lucruri pe care comunităţile pe care le reprezentăm şi le doresc. Eu am făcut acest lucru în Parlamentul European. De exemplu, am coalizat 96 de europarlamentari tineri din Parlamentul European, am lucrat împreună pentru proiecte de interes pentru generaţia tânără, şi pentru proiecte de interes pentru România – fonduri pentru proiecte Erasmus, fonduri suplimentare pentru tinerii din mediul rural, chestiuni de interes pentru comunitatea pe care am reprezentat-o. Aceste măsuri au o consecinţă asupra vieţii noastre de zi cu zi. 70% din legile adoptate la nivel naţional au o influenţă venită de la Bruxelles. De aceea trebuie să reacţionăm acolo, să fim prezenţi. Cred că trebuie să avem dezbateri publice în ţară, dar când mergem la Bruxelles trebuie să fim capabili să luptăm împreună pentru România”.

Aflaţi detalii interesante, de culise, despre activitatea Parlamentului European şi candidaţi, la Testul de Sinceritate pe Alba24.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax