Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Viorica Dăncilă, primul anunț după ce noul guvern a fost instalat. Ce se întâmplă cu ”trădătorii” din PSD

Publicat

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a susținut o declarație de presă, luni, după învestirea noului guvern condus de Ludovic Orban. Fostul premier a anunțat că toți trădătorii vor fi dați afară din partid și a dat asigurări că PSD va fi principalul partid de opoziție care va monitoriza activitatea noului guvern.

Mai jos câteva fragmente din declarație:

  • Astăzi, s-a desăvârșit operațiunea ilegitimă de confiscare a puterii legitime de către președintele Iohannis.
  • E o zi neagră pentru democrație, ziua în care Iohannis a reușit să-și impună locotenenții la Palatul Victoria.
  • Vorbim inclusiv de oameni propuși la ministere-cheie care au fost respinși în mod rușinos la audierile din comisiile de specialitate.
  • Avem un președinte antidemocrație și care lucrează împotriva românilor Singurul lucru pe care-l clamează Iohannis – să dispară PSD.
  • Să dispară și pensionarii, domnule președinte, și salariul minim? Dacă ne uităm în programul de Guvernului dumnevoastră, asta vedem: că veți abandona creșterile de pensii și salarii prevăzute de noi, veți comasa spitale, vreți să modificați legea salarizării.
  • Domnule Iohannis și domnule Orban, împreună cu miniștrii dumnevoastră care nu au fost în stare să spună ce vor să facă și cum și au picat la votul din comisii.
  • De astăzi, Partidul Social Democrat intră oficial în Opoziție și ne vom asuma cu maximă seriozitate toate responsabilitate care decurg din acest rol. Toți cei care au trădat la acest vot au fost deja excluși din Partidul Social Democrat. Așa este corect, așa este normal față de toți românii care și-au pus încrederea în noi.
  • Eu garantez că vom fi cea mai grea opoziție pe care acest Guvern improvizat o poate avea; acest Guvern ghilotină, cel mai vulnerabil Executiv de după 1989, la șantajul grupurilor de parlamentari trădători, un Guvern slab și expus corupției. Singura miză pe care au avut-o a fost să dea jos Guvernul PSD, partidul care a crescut pensiile și salariile, care a majorat salariul minim, care a redus TVA-ul și a crescut PIB-ul. Acel PSD care investit în toate spitalele județene și a realizat peste 16.000 de proiecte județene de investiții pentru dezvoltarea comunităților locale.
  • Scopul acestui nou Executiv e de a-i da lui Iohannis un nou mandat, nu de a guverna, iar asta este un afront îngrozitor la democrație. Acum avem voința unui singur om care acaparează România și toate instituțiile sale, în acest demers monstruos de a subordona orice putere, de a subordona românii și de a-i vedea cu capetele plecate.
  • Avem un președinte dictator, un președinte abuziv, care și-a pus în cap să spulbere orice forță care i se opune, orice principiu și orice lege în calea sa către putere.
  • Vom lupta cu toate forțele, pentru că, deși Iohannis a reușit să dărâme Guvernul PSD, nu va reuși niciodată să facă să facă să dispară acest partid Ce ați făcut în acești cinci ani, domnul Iohannis? Nu v-am văzut să vizitați un cămin de copii, un azil de bătrâni sau un sat românesc pentru a vedea care sunt nevoile reale ale oamenilor. Ce se vede e doar ambiția pentru putere, încălcarea legilor și disprețul pentru români.
  • Eu nu abandonez această luptă și nu-mi plec capul în fața acestui președinte dictator, așa cum o face ceilalți care au dovedit că nu-i fac piept. Voi însă voi continua să lupt cu acest mare șef de stat care fuge acum de o confruntare directă cu mine.
  • Încă vă aștept, domnule Iohannis, să stăm în fața românilor și să le spunem ce am făcut fiecare în ultimii ani. Aveți curaj, domnule Iohannis! Românii merită o explicație pentru tot ceea ce ați făcut sau nu ați făcut în acest mandat ratat la președinția României.
  • Pregătiți-vă, domnule președinte! Mai aveți 20 de zile la Palatul Cotroceni, 20 de zile până când veți afla că România nu e oarbă.
  • România nu doarme și nu e absentă, așa cum ați fost dumnevoastră timp de cinci ani. Dacă nu ați putut face nimic bun pentru această țară, o vor face românii la votul din 24 noiembrie, când vor alege să oprească ascensiunea periculoasă și setea de putere a unui dictator, a unui om care-și sabotează și își lovește propriul popor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax