Connect with us
Publicitate

BLAJ

VIDEO: ”Zborul Unirii”, reconstituit de la sol, la Blaj. Avionul care trebuia să aducă un parașutist de la Bacău nu a mai decolat

Publicat

Un eveniment comemorativ a avut loc joi, 23 noiembrie pe Câmpia Libertății de la Blaj. Deși trebuia să fie unul inedit, acest lucru nu s-a mai întâmplat. 

Mai exact, în jurul orei 11.40 pe Câmpia Libertății din Blaj trebuia să aterizeze un parașutist care purta alături de el mesajul primăriei Bacău. Însă din cauza vremii acest lucru nu s-a mai întâmplat. Avionul care trebuia să zboare de la Bacău nu a mai decolat din cauza vremii nefavorabile. 

Este vorba despre „Zborul Unirii”, la împlinirea a 105 ani de la momentul în care avionul pilotat de locotenentul Vasile Niculescu, avându-l ca pasager pe căpitanul Victor Precup.

Acesta a decolat de la Bacău și a aterizat la Blaj, pentru a aduce, în 1918, mesajul Guvernului României, aflat atunci la Iași, către Consiliului Naţional din Transilvania, care pregăteau Adunarea de la Alba Iulia.


Joi pe Câmpia Libertății au fost prezenți primarul din Blaj, Valentin Rotar, președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel și prefectul Nicolae Albu și mai mulți elevi.

Aceștia au luat parte la o ceremonie, unde un reprezentat al municipiului Bacău a adus mesajul către municipiul Blaj.

Începând din anul 1993, au avut loc mai multe reconstituiri ale „Zborului Unirii”, din 23 noiembrie 1918, ultimul astfel de eveniment desfășurându-se în 2018, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax