Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Zboruri suspendate de pe Aeroportul Cluj-Napoca spre Luton. Incendiu de proporții în aeroportul britanic. Ce s-a întâmplat

Publicat

Cursele aeriene cu destinația Luton au fost suspendate temporar, miercuri, în urma unui incendiu de proporții ce a afectat aeroportul din Marea Britanie. 

Aeroportul londonez Luton a suspendat toate zborurile până miercuri la prânz din cauza unui important incendiu care a provocat prăbuşirea parţială a uneia dintre parcările sale, a anunţat conducerea sa, scrie AFP.

„Siguranţa pasagerilor şi a personalului nostru rămâne principala noastră prioritate. Prin urmare, am luat decizia de a suspenda toate zborurile până miercuri, 11 octombrie, la ora 12.00”, 11.00 GMT, a indicat aeroportul situat la aproximativ patruzeci de kilometri nord de centrul Londrei şi deservit de mai multe companii aeriene low-cost, potrivit Agerpres.

Ulterior, aeroportul a prelungit suspendarea zborurilor până la ora locală 15.00.

De pe aeroportul din Cluj-Napoca, zborurile spre Luton apăreau anulate, miercuri dimineața.

Cum a izbucnit incendiul pe aeroport

Un incendiu puternic a izbucnit marți seara, înainte de ora locală 21.00, la o parcare a Aeroportului din Luton. Flăcări înalte puteau fi observate la ultimul etaj al parcării pe mai multe niveluri.

Parcarea Terminal Car Park 2 a suferit o prăbușire structurală semnificativă, anunța Serviciului de pompieri din Bedfordshire.

Până la 1.200 de vehicule s-ar fi aflat în parcare și ar fi fost avariate, potrivit sursei citate.


Sute de persoane au rămas blocate în Luton, iar mulți pasageri au spus că mașinile lor erau în parcare. Aceștia rămăseseră fără vreo posibilitate să ajungă acasă. Hotelurile din zonă erau pline, iar unii oameni spuneau că au fost pur și simplu abandonați de companiile aeriene.

Patru pompieri şi un membru al personalului aeroportului au fost transportaţi la spital după ce au inhalat fum.


Reprezentanții aeroportului britanic au precizat că incendiul a pornit de la o mașină care a luat foc și apoi s-a extins, potrivit bbc.com. Este posibil ca mașina să fi fost electrică.

Aeroportul Luton din Londra este al cincilea aeroport ca mărime din Marea Britanie, după Heathrow, Gatwick, Manchester și Stansted.

sursă imagini: captură video/Facebook/Bedfordshire Fire and Rescue Service

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax