Connect with us
Publicitate

ABRUD

VIDEO: Zeci de oameni înghesuiți la o adunare ”caritabilă” în sâmbăta Paștilor, la Roșia Montană. Ce rol au avut autoritățile

Publicat

Un cetățean al comunei Roșia Montană a semnalat pe contul său de Facebook o adunare publică din comună, care ar fi fost generată de primarul comunei, cu acordul și participarea polițiștilor din zonă. 

Adunarea s-a produs sâmbătă în satul Dăroaia, locuit în majoritate de romi. Potrivit reglementărilor în vigoare în timpul Stării de Urgență, asemenea adunări sunt interzise, cu atât mai mult unele provocate chiar de autorități. 

Rămâne de văzut cum va explica Poliția Abrud prezența polițiștilor la adunarea respectivă și care a fost rolul lor.

UPDATE: Reprezentanții IPJ Alba au transmis un punct de vedere cu privire la situația înregistrată la Roșia Montană. Îl redăm mai jos:

”Nu a fost vorba despre o adunare publică ci de o acțiune a primăriei de distribuire de ajutoare unor familii din cartierul Dăroaia, comuna Roșia Montană.

Deși a fost chemat doar un membru de familie pentru ridicarea ajutoarelor, din păcate, mai mulți cetățeni au ieșit din case fără să respecte regulile impuse de starea de urgență.

Politiștii prezenți la fața locului le-au cerut să se întoarcă la casele lor, lucru care s-a întâmplat, nefiind înregistrate fapte de tulburare a ordinii publice.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Alba a dispus efectuarea de verificări în legătură cu modul în care a fost organizată aceasta acțiune caritabilă, iar prin structura de control intern va fi verificat modul de intervenție al polițiștilor”.

Postarea cetățeanului:

”Azi 18 aprilie sâmbăta de Paşti, Roşia Montană cartierul de 900 de romi Dăroaia, în jurul orei 16, edilul comunei înpreuna cu poliția oraşului Abrud şi poliția Roşia Montană fac:

– Act de caritate???
– Campanie electorală???
– Contaminare în masă???

Fiindcă la Roşia Montană din fericire pâna în prezent nu este confirmat nici un caz de COVID-19.

Nu am nimic în potrivă pentru a ajuta această comunitate, este foarte normal în contextul de față dar nu în acest mod. Vă doresc sărbători fericite tuturor” a scris pe contul său de Facebook Vasile Morariu, cetățean al comunei.

Postarea acestuia:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Antonie augustin

    duminică, 19.04.2020 at 21:45

    PSDisti inconstienti si fara scrupule. Calca pe cadrave pt functii si bani. Cine ia masuri împotriva lor?!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax