Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ziua Armatei Române sărbătorită la Alba Iulia. Ceremonial religios și depuneri de coroane de flori, la Cimitirul Eroilor

Publicat

Ziua Armatei este sărbătorită la Alba Iulia, printr-un ceremonial religios și depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor din oraș. La evenimentul care a început la ora 10.00, au fost prezente oficialități locale și județene și reprezentanți ai armatei. 

 Ziua Armatei Române este sărbătorită anual la această dată și reprezintă un moment de mare importanță pentru statul român, onorând istoria, sacrificiile și contribuțiile forțelor armate ale României.

Această dată este legată de evenimente importante din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și are o semnificație simbolică legată de eliberarea teritoriului național de sub ocupație străină.

YouTube video

25 octombrie 1944 marchează ziua în care trupele române, alături de forțele aliate, au eliberat ultima porțiune de teritoriu românesc ocupat de trupele germane și maghiare, respectiv orașul Carei și regiunea Transilvaniei de Nord.

Această victorie a însemnat eliberarea completă a teritoriului național ocupat după Dictatul de la Viena din 1940, prin care o parte din Transilvania fusese cedată Ungariei.

De atunci, 25 octombrie a devenit Ziua Armatei Române, sărbătorind curajul, sacrificiul și dăruirea soldaților români în apărarea independenței și integrității naționale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate