Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ziua Armatei, sărbătorită la Alba Iulia. Ceremonial militar, prezentare de arme și cerul survolat de elicoptere

Publicat

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită miercuri, 25 octombrie, la Alba Iulia. Autoritățile au organizat un ceremonial militar și religios în Cimitirul Eroilor și Piața Cetății. De asemenea, în Piața Cetății au fost organizate standuri de prezentare a carierei militare.

Pe data de 25 octombrie este celebrată ziua celor care au ales să slujească țara și să îmbrace uniforma militară. De asemenea, este și ziua în care pentru eroii neamului românesc, care au luptat pe front și au căzut la datorie se oficiază o slujbă religioasă pentru pomenirea lor.

La evenimentul organizat în Cimitirul Eroilor au participat oficialități locale, elevi militari, politicieni, reprezentanți ai unor asociații.

 

Elicoptere militare au survolat cerul municipiului.

În Piața Cetății, au fost organizate standuri de prezentare a tehnicii militare.

Elevii militari au prezentat un exercițiu demonstrativ. Cei din clasa a X-a au pregătit un exercițiu e drill, instrucție de front și flashmob.

De asemenea, elevii de la Colegiul Național Militar Național ”Mihai Viteazu” Alba Iulia au prezentat un spectacol artistic.


Doi elevi ai colegiului au interpretat cântece patriotice și populare.


În cadrul spectacolului au fost prezentate dansuri medievale, populare, vals.

25 octombrie – Ziua Armatei Române

În campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 şi-au pierdut viaţa, aproape 60.000 au fost daţi dispăruţi, iar peste 330.000 au fost răniţi în luptă.

După eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa.

Ziua Armatei României a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate