Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ziua Eroilor, la Alba Iulia. Ceremonie militară, slujbă religioasă şi depuneri de coroane de flori, la Cimitirul Eroilor

Publicat

La Alba Iulia este comemorată joi, 13 iunie, Ziua Eroilor, în cadrul unor ceremonii organizate la Cimitirul Eroilor.

La ceremonii participă autorități locale, politicieni, veterani de război.

Joi, la ora 12.00, clopotele bisericilor ortodoxe din Patriarhia Română sunt trase în semn de veşnică pomenire, de preţuire şi recunoştinţă pentru eroii care s-au jertfit pentru popor, credinţă şi ţară.


Pomenirea eroilor români la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920 şi consfinţită ulterior prin alte două hotărâri sinodale din anii 1999 şi 2001, când această zi a fost proclamată Sărbătoare Naţională Bisericească.

Prin legea 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, sărbătoarea Înălţării Domnului Iisus Hristos, a fost proclamată Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională a poporului român.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Citizen

    joi, 13.06.2024 at 13:44

    Un pufos in blue jeans si camasa inflorata hawai trece prin fata plutoanelor de garda si a drapelului in timpului intonarii imnului, probabil intarziase la ceremonie, poate il vede cine trebuie si nu-l mai trimit sa reprezinte data viitoare…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate