Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Zona fostului talcioc din Alba Iulia a devenit un imens șantier. Stadiul lucrărilor la locuințele sociale și ansamblul urban

Publicat

Terenul fostului talcioc din Alba Iulia a devenit un imens șantier. În zonă se află în prezent în construcție un ansamblu de locuințe sociale și un ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere. 

Primul bloc de locuințe sociale va avea 21 de apartamente și un regim de înălțime P+2E. În prezent, muncitorii au finalizat fundațiile, au început montarea structurii metalice și lucrează la turnarea plăcii peste parter. 

Ansamblu de locuințe sociale – cartier Gheorghe Șincai

În luna mai 2022 a fost câștigată licitația pentru proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului, execuția lucrărilor, procurarea și montarea utilajelor și echipamentelor, procurarea și furnizarea unei părţi din dotări, pentru etapa I – construire bloc nr.1 – tronson aferent zonei Z3 din PUZ, pentru obiectivul de investitii „Construire ansamblu de locuințe sociale, cartier Gheorghe Șincai, 2 tronsoane”.

Valoarea contractului este de 6.418.626,66 de lei, fără TVA, câștigătorul licitației fiind Lincoln Plus SRL.

Potrivit documentației, structura blocurilor este realizată din elemente structurale (stâlpi și grinzi) metalice și planșee din beton armat. Pentru închiderile exterioare vor fi utilizate panouri sandwich. Blocurile vor avea fundații izolate și continue din beton armat monolit, în conlucrare cu grinzi de fundare.

Între etaje se vor executa planșee colaborate pe structură mixtă din beton armat și tablă cutată amprentată montată pe grinzi metalice. Scările interioare se vor realiza pe structură de metal sau beton armat. Închiderile se vor realiza din panouri de tablă termoizolante prinse de cadre metalice prin pane metalice.

Locuințele vor fi racordate la rețelele de apă și canalizare, energie electrică și gaze naturale. Încălzirea se va realiza descentraliza, pe fiecare apartament, cu centrală proprie.

Închideri exterioare:

 • pereți – exteriori: panouri de tip sandwich PIR cu grosimea de 60 mm, termoizolație vată bazaltică 20 cm, finisaj interior – placaj rigips
 • acoperiș: panouri de tip sandwich PIR cu grosimea de 60 mm

Compartimentări interioare:

 • pereți compartimentare ușoară din rigips cu vată minerală la interior
 • pereți de compartimentare din zidărie de tip BCA

Finisaje interioare:

 • pardoseli: camere de locuit – parchet laminat, băi – gresie, holuri – gresie, bucătării – gresie, balcoane – gresie, circulații + spații comune, acces bloc, rampe – gresie pentru trafic intens
 • pereți, tavane: zugrăveli lavabile albe
 • bucătării și băi: faianță h = 2,1 metri + zugrăveli lavabile

Tâmplării:

 • ferestre PVC cu geam termopan
 • pervaze PVC interior / exterior
 • uși interioare celulare MDF
 • uși acces apartamente – metalice placate MDF

Ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere – cartier Gheorghe Șincai

Reamintim faptul că în luna septembrie 2022 a fost câștigată licitația pentru proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului, execuția lucrărilor și montarea utilajelor și echipamentelor, procurarea și furnizarea unei părţi din dotări, pentru etapa 1 – „Construire ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere – cartier Gheorghe Șincai, municipiul Alba Iulia, etapa 1 și 2”.

Valoarea contractului este de 21.333.720 de lei, fără TVA, câștigătorul licitației fiind Tobimar Construct SRL.

Etapa 1 este compusă din următoarele obiective:

 1. Crearea de spații publice urbane în ZUM (zona urbană marginalizată), sistematizare și echipare infrastructură (valoare de execuție: 4.551.526,90 lei, fără TVA)
 2. Crearea de facilități pentru recreere (zone special amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii) (valoare de execuție: 810.000 lei, fără TVA)
 3. Modernizarea spațiului public urban – Piață talcioc (valoare de execuție 2.740.000 lei, fără TVA)
 4. Crearea de spații verzi: scuaruri, grădini (valoare de execuție: 1.631.900 lei, fără TVA)
 5. Construire centru multifuncțional cu funcțiuni socio-comunitare (valoare de execuție: 11.336.318,23 lei, fără TVA)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. Sorin

  joi, 26.01.2023 at 06:00

  Atunci nu mai lucrez și eu , să primesc da la stat apartament gratuit și ajutor social de leneș 😉 , să meargă la muncă puturoși nu să stea pe ajutorul social și să spargă semințe ziua și noaptea la furat , la pușcărie cu primarul 👿

 2. Spartan

  vineri, 27.01.2023 at 06:42

  Sa le filmati inainte si dupa vreo doi ani , o sa fie praf si pulberi …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax