Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Videoclipurile ofensatoare difuzate live pe Facebook vor fi depistate cu ajutorul unui program de inteligenţă artificială

Publicat

facebookFacebook vrea să dezvolte unui program de inteligenţă artificială care să monitorizeze conţinuturile publicate pe această reţea de socializare. Astfel, se creează o modalitate de semnalare automată a materialelor ofensatoare difuzate în cadrul streaming-urilor video live.

Anunţul a fost făcut de Joaquin Candela, directorul departamentului de învăţare automatizată din cadrul companiei americane, informează Reuters.

Până acum, Facebook s-a bazat în principal pe utilizatorii săi pentru a raporta conţinuturile ofensatoare, care sunt apoi verificate de angajaţi ai companiei, pentru ca acestea să nu fie contrare ”standardelor comunităţii”.

”Este vorba de un algoritm care detectează nuditatea, violenţa sau oricare alte lucruri care nu corespund politicilor noastre”, a precizat managerul american.

Facebook a început deja să utilizeze programe automatizate pentru a semnala conţinuturile video extremiste, a dezvăluit agenţia de presă Reuters, în iunie. În prezent, noul program automatizat este testat în cadrul Facebook Live, serviciul de streaming folosit de utilizatorii care efectuează transmisiuni video live pe site-ul platformei.

Mark Zuckerberg, cofondator şi CEO-ul Facebook, a precizat în luna noiembrie că Facebook îşi va îndrepta atenţia spre programele automatizate, ca parte a planului companiei de a identifica mai eficient ştirile false.

sursa: news.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax