Contacteaza-ne si pe
Publicitate

Uncategorized

Videoconferinţă cu MECTS: Elevii vor evaluare diferenţiată la sfârşitul clasei a XII-a

Publicat


elevi

Reprezentanţii Consiliului Național al Elevilor au participat vineri, la videoconferinţa pe tema tema bacalaureatului din anul școlar 2012-2013, cu ministrul Educației Cercetării Tineretului și Sportului, Liviu Marian Pop și consilierul ministrului pentru relația cu elevii, Albert Craiu.

Reprezentanţii elevilor și-au exprimat opinia cu privire la structura şi modalitatea de desfăşurare a examenului de bacalaureat din 2013. Aceştia au hotărât aplicarea prevederilor Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 care stipulează o formulă de evaluare diferenţiată la sfârşitul clasei a XII-a, cu menţiunea că modificarea vizată pentru 2016, respectiv trecerea la transdisciplinaritate, să se facă treptat.

Consiliul Național al Elevilor va aplica chestionarul adresat elevilor de clasa IX-XI pentru aflarea opiniei acestora cu privire la structura examenului național de bacalaureat din anul școlar 2012-2013.

Agenda întâlnirii a cuprins și trecerea în revistă a activităților Consiliului Național al Elevilor prezentate în strategia de dezvoltare instituțională din anul 2012-2013, adoptată în cadrul Adunării Generale, precum: eradicarea violenței din școli și a consumului de etnobotanice, introducerea tehnicilor motivaționale pentru elevi, scăderea ratei abandonului școlar, recunoașterea voluntariatului  și schimbarea sancțiunilor financiare cu cele disciplinare.

De asemenea, reprezentanții elevilor au adus în discuție și alte probleme cu care se confruntă colegii lor și la care lucrează pentru a aduce soluții. Scăderea numărului de locuri pentru elevi la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, criteriile de acordare a burselor, lipsa rampelor de acces pentru elevii cu dificultăți locomotorii în fiecare școală și prezența reprezentanților elevilor în Consiliile de Administrație la nivelul fiecărei unități de învățământ sunt doar câteva din aspectele prezentate de conducerea Consiliului Elevilor, consilierului ministrului Educației.

Această întâlnire este prima dintr-o serie stabilită cu reprezentanții MECTS.

Foto: arhivă


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Proprietari de case din Alba Iulia, cercetați penal. Și-au racordat ilegal locuințele la rețeaua de apă potabilă

Publicat

Doi proprietari de case din Alba Iulia s-au ales cu dosare penale după ce Poliția a descoperit că imobilele erau racordate ilegal la rețeaua de apă potabilă. Aceștia sunt cercetați pentru furt. Au fost identificați în urma unei acțiuni a Poliției, împreună cu reprezentanții Apa CTTA. Citește și FOTO: RAZIE în Alba Iulia, cartierul Lumea […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

A furat scule din autoutilitarele unei firme de telecomunicații. Bărbat din Șona, reținut la Alba Iulia

Publicat

catuse

Un bărbat din Șona, dar care locuiește fără forme legale la Alba Iulia, a fost reținut de Poliție, fiind cercetat pentru furtul unor scule din autospecialele unei societăți comerciale specializată în servicii de telecomunicații. Este vorba despre un bărbat de 35 de ani, cercetat pentru săvârșirea a două furturi de scule. Potrivit IPJ Alba, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Zlatna, beat la volan, pe străzile din Alba Iulia. S-a ales cu dosar penal

Publicat

Un tânăr de 28 de ani, din Zlatna a fost prins miercuri, 16 octombrie, în jurul orei 23.30, de polițiștii rutieri din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe B-dul Republicii din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Potrivit IPJ Alba, în urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Scandal într-un local din Cugir. Un tânăr reținut, după ce ar fi bătut un bărbat cu pumnii și picioarele

Publicat

politie noaptea

Un scandal a avut loc într-un local din Cugir, în seara zilei de 12 octombrie. Potrivit polițiștilor care anchetează cauza, un  tânăr de 33 de ani, l-ar fi bătut cu pumnii și picioarele pe un alt bărbat de 52 de ani. Bărbatul care a provocat scandalul, a fost reținut pentru 24 ore și este cercetat […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate