Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO/FOTO: A început amenajarea Parcului de Crăciun din Alba Iulia. Luminițe închiriate, căsuțe și patinoar

Publicat

YouTube video

Albaiulienii vor intra în atmosfera sărbătorilor de iarnă încă de la sfârşitul lunii noiembrie, când autorităţile locale au programat deschiderea Parcului de Crăciun ce va fi punct de atracţie în Piaţa Cetăţii din oraş, în acest an. Având în vedere că mai este doar o săptămână până la începutul distracţiei cu luminiţe de iarnă, patinoar, căsuţa lui Moş Crăciun şi brad, în zonă se lucrează de zor pentru amenajare, Marți seara se monta cupola de luminițe care va ”acoperi” Piața Cetății și se lucra de zor la patinoarul amplasat lângă Sala Unirii. În Cetate, pe stâlpi au fost deja montate luminițe în formă de stea cu logo-ul orașului.

Vezi şi 1 DECEMBRIE la Alba Iulia: Paradă militară, mâncare, concerte și artificii. PROGRAMUL la Festival de România

Cei care au trecut prin Piaţa Cetăţii sau prin Parcul Unirii în acest weekend au putut vedea deja căsuţele din lemn unde vor fi comercializate produse alimentare şi de artizanat, patinoarul, dar şi instalaţiile cu luminiţe de Crăciun.

Dacă patinarul a fost cumpărat în anii trecuți, pentru iluminatul festiv, Primăria Alba Iulia va scoate din buget aproximativ 300.000 de euro, mai mult cu 80.000 față de anul trecut. Deși la prețul acesta ați putea crede că le-a cumpărat, de fapt nu este cazul: doar le-a închiriat.

În trei ani, administrația locală a cheltuit aproximativ 800.000 de euro pentru închirierea instalațiilor de iluminat pentru sărbătorile de iarnă: 275.000 de euro în 2015, 220.000 de euro în 2016 și 300.000 de euro anul acesta pentru beculețe, poduri de lumini și alte decorațiuni din Parcul Sărbătorilor de Iarnă și restul orașului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax