Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO/FOTO Reportaj pe repede înainte cu Petre Daea și activul PSD, prin șanțurile Cetății de la Alba Iulia


Publicat

Campania națională de informare și promovare ”Alege oaia” a ajuns la Alba Iulia, joi, 30 noiembrie, cu tot cu întâiul agricultor, Petre Daea. Pe o ploaie ciobănească, ministrul a ajuns în șanțurile Cetății, unde era așteptat de activul local de partid al PSD, de prefectul de Alba, Dănuț Hălălai, dar și de producătorii locali care pregătiseră, în așteptarea acestuia, sloi de oaie, pastramă, tocănițe și alte bunătăți de care însă nu s-a atins nimeni în așteptarea șefului. Însoțit de un alai numeros, printre care se aflau toți liderii social-democrați din Alba, Daea a făcut un tur în viteză al standurilor, pupându-i pe toți cei care i-au ieșit în cale: de la ciobani, bucătari, băcițe, membri de partid și chiar liberali aflați în raza sa de acțiune. Printre cei sărutați de ministrul agriculturii, s-au numărat și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și deputatul de Alba, Florin Roman. 

Ministrul Petre Daea a sosit intempestiv printre standurile ticsite de oameni, din șanțurile cetății. S-a scuzat pentru întârziere, motivând că a fost la o fermă din județ. ”Plouă”, a constatat Daea, care a adăugat imediat că ”ciobanii se bucură de ploaie”. Apoi a luat-o printre oameni, schimbând uneori direcția brusc, spre surprinderea alaiului format din liderii PSD Alba și angajați ai ministerului, care nu puteau ține pasul cu el. Popular, acesta a început să îi pupe pe toți cei care i-au ieșit în cale, uneori chiar extrăgând fețe familiare din rândurile din spate. Primul la rând, președintele unei asociații de producători locali, care l-a așteptat cu o pâine în forma hărții României. ”Sărut mâna domn ministru!” i-a strigat omul și l-a invitat să rupă pâinea, lucru pe care acesta l-a refuzat, pe motiv că arată prea bine întreagă. Până la urmă, a rupt o bucățică și, cu gura plină, l-a pupat pe prefect și pe consilierul acestuia.

Mai departe, ministrul, secondat de deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu, a alergat pe la standuri, a gustat produsele locale, și chiar a cumpărat o pâine cu 11 lei, căutându-se de bani mărunți. I s-a cerut să îi ajute și pe producătorii locali, nu doar pe ciobani. ”Să știi că mi-i ciudă pe dumitale o țâră! La anul îi musai să faci și pentru producătorii locali, să faci campania Alege produsele tradiționale” i-a spus unul dintre cei prezenți. ”Le luăm și noi la rând. E bine c-am început cu oaia, că ea vine săraca din vârful muntelui…”, a răspuns Petre Daea.

Popular, ministrul a fost chiar colindat de câțiva producători, care i-au cântat în tema campaniei: ”Trei păstori se întâlniră”. După un tur în forță al standurilor, ministrul a ajuns la cortul organizatorilor pentru a lua masa, unde a dat peste președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și peste deputatul Florin Roman, pe care i-a pupat. Pe Roman chiar l-a bătut pe umeri, ca pe o veche cunoștință.

Acolo a susținut câteva declarații de presă supravegheat din apropiere de două consiliere, gata să-l oprească dacă ar face cumva vreo declarație mai aparte. Cele două au sărit ca arse când un jurnalist a întrebat de situația ministrului Carmen Dan care și-ar fi găsit în locuință aparatură de înregistrare, dar n-au apucat să-l oprească pentru că Petre Daea s-a descurcat și singur, spunând că nu comentează.

”Ciobanii și crescătorii de ovine în general. și fermierii, sunt bucuroși când plouă… și ministrul lor este bucuros când îl udă stropii de ploaie care vor aduce belșug cu siguranță anul viitor” a mai spus Daea.

Informații oficiale despre campania ”Alege oaia”

Campania are loc sub coordonarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Programul evenimentului cuprinde o serie de vizite la agenți economici din domeniu, ferme de ovine precum și o întâlnire cu președinți ai asociaților de crescători de ovine din județ, directori ai serviciilor deconcentrate. Lansarea oficială a campaniei privind promovarea consumului de carne și produse din carne de oaie a avut loc în Șanțurile Cetății din Alba Iulia, unde a fost prezent și Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Prin această campanie se urmăreşte valorificarea producţiilor agro-alimentare provenite de la specia ovine, creşterea valorii de export prin produse prelucrate, atragerea forţei de muncă în sectorul de prelucrare a cărnii şi a produselor din carne de oaie, dar şi păstrarea tradiţiilor privind preparatele culinare din această specie, în special în zonele montane.

Obiectivul final al campaniei este de a informa consumatorul asupra modului de preparare a cărnii de oaie şi a produselor din carne de oaie, cât şi de dezvoltare a unei culturi culinare în ceea ce priveşte consumul de carne de oaie. Totodată, se doreşte sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine şi înfiinţarea unei pieţe de Gross care va constitui un intermediar între crescătorii de ovine şi canalele de comercializare (retail şi magazine de proximitate).

”La evenimentul organizat în Alba Iulia, crescătorii de ovine îi vor aștepta pe vizitatori să guste din tocănița și din pastrama pregătite la fața locului, dar și să le răspundă la toate întrebările și curiozitățile. Se dorește a fi o manifestare a spiritului românesc, a tradițiilor și obiceiurilor care trebuie păstrate, cultivate și transmise generațiilor viitoare”, a precizat prefectul Dănuț – Emil Hălălai.

Instituția Prefectului – Județul Alba vă invită să participați în număr cât mai mare la acest eveniment și să ne bucurăm împreună de aromele speciale ale bucatelor românești.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Raul

    joi, 30.11.2017 at 16:24

    Vreți sa faceti agricultura modernă cu toți pensionarii , Daea, Lazea și alții de pe vremea colectivizării. Nu e de mirare ca va iasă “așa de bine”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Mai multe persoane înșelate prin metoda ”șmen” la Alba Iulia. Cum poți să rămâi fără bani în cateva secunde

Publicat

bani inselaciune

Un bărbat a fost trimis în judecată după ce a înșelat mai multe persoane, în Alba Iulia, prin metoda ”șmen”. Faptele pentru care bărbatul a fost trimis în judecată s-au petrecut pe 3 martie și pe 16 septembrie 2020.

Metoda șemn este o forma de înșelătorie practicata pe stradă și deși în teorie pare simplă, în practică necesită foarte multă desxteritate. 

Ce s-a întâmplat

Potrivit procurorilor, la data de 03 martie, în jurul orei 15:30, în timp ce se afla în apropierea unei bănci de pe bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, bărbatul în cauză  a indus în eroare persoana vătămată prin aceea că i-a cerut să îi schimbe suma de 500 de lei și, profitând de neatenția acesteia, și-a însușit suma de 190 de lei.

De asemenea, la data de 16 septembrie, tot în Alba Iulia bărbatul a indus în eroare alte două persoane.Mai exact le-a cerut să îi schimbe suma de 500 de lei, ocazie cu care, profitând de neatenția acestora, și-a însușit o parte din bani (190 de lei de la prima persoană și 210 de la cea de a doua, au mai transmis anchetatorii pentru alba24.ro

Ce este metoda ”șmen”

Metoda este folosită de zeci de ani pe teritoriul României, chiar din timpul perioadei comuniste, pe atunci fiind practicată de cei care schimbau valută.

Metoda presupune solicitarea de schimbare a unor bancnote în cupiură mai mică/mare sau efectuarea unui schimb valutar. Ulterior acestui schimb, folosindu-se de diferite pretexte, făpturitorul solicită suma de bani înapoi, distrage atenția victimei, sustrage („rupe”) o parte din bancnote și restituie restul sumei de bani persoanei vătămate, care nu o mai verifică.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cât durează imunitatea oferită de vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Moderna. Ce arată studiile clinice

Publicat

Compania farmaceutică americană Moderna susține că vaccinul împotriva COVID-19 are potenţial de a asigura o imunitate durabilă. Testele clinice arată că după prima doză se dezvoltă anticorpi ce durează timp de trei luni, iar după cea de-a doua doză de vaccin organismul ar rămâne imun încă două luni.

În aceste condiții, Moderna se aşteaptă să aibă gata 20 de milioane de doze de vaccin pentru distribuirea sa anul acesta în SUA, relatează EFE, citată de Agerpres.

Compania a anunţat că, potrivit studiilor realizate de Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, participanţii la prima fază a testelor clinice cu acest vaccin au dezvoltat „nivele înalte de anticorpi neutralizanţi” pentru o perioadă de trei luni după prima doză şi de două luni după cea de-a doua doză.

Studiile clinice arată că vaccinul produs de Moderna ar oferi o „imunitate durabilă”

Studiul a arătat de asemenea că vaccinul are „potenţialul de a oferi o imunitate durabilă” împotriva noului coronavirus, fără să provoace efecte secundare semnificative după două luni de la administrare.

„Aceste date provizorii din Faza 1 sugerează că mRNA-1273, vaccinul nostru candidat împotriva COVID-19, poate genera anticorpi neutralizanţi durabili la toate grupele de vârstă, inclusiv adulţi maturi şi vârstnici”, notează Moderna într-un comunicat.

Compania farmaceutică a anunţat totodată că speră să aibă disponibile 20 de milioane de doze din acest vaccin pentru SUA la sfârşitul acestui an şi între alte 100 şi 125 de milioane de doze, care vor fi disponibile global pentru sfârşitul primului trimestru al anului 2021.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Beniamin Todosiu (USR PLUS): În 6 decembrie, votul tău poate declanșa în România REVOLUȚIA BUNEI GUVERNĂRI! (P)

Publicat

România este guvernată dezastruos de 30 ani. Nu cred că trebuie să ți-o spun eu, pentru că vezi această realitate tristă în fiecare zi. Vezi spitalele în care se moare cu zile din cauza mizeriei și infecțiilor nosocomiale, școlile cu toaleta în curte în care învață copii noștri sau bătaia de joc la care sunt supuși, zi de zi, părinții sau bunicii noștri prin pensiile mizere pe care le primesc după o viață de muncă.

În același timp, o categorie de „speciali” din România, primesc pensii de mii de euro, doar pentru că și-au votat niște privilegii meschine.

În România, majoritatea instituțiilor statului sunt politizate. Aproape că nu există șef de instituție, companie de stat sau direcție prin ministere care să nu aibă în buzunar carnetul de partid. Meritocrația și pregătirea profesională sunt înlocuite cu obediența pentru șefii politici.

Partidul e peste tot și în toate, iar de aici mai e doar un pas spre corupție și spre sifonarea banilor publici.

Promovarea în posturi de conducere a lipitorilor de afișe, nepoților sau secretarelor e o practică împrumutată de toate partidele. Obrazul subțire cu posturi bine plătite se ține!

Mai grav este că politica a ajuns în școli și chiar în spitale. Politica și incompetența au ajuns să ucidă oameni, mai rău decât cel mai necruțător virus.

În acest timp specialiștii din instituții publice, educație, sănătate sau alte domenii aleg să plece spre zona privată sau chiar să părăsească țara. Am ajuns țara cu cei mai mulți emigranți, după Siria.

Am ajuns țara din Uniunea Europeană cu cei mai mulți morți în accidente rutiere din cauza drumurilor proaste și a lipsei autostrăzilor. Cinci oameni mor zilnic în România în accidente rutiere!

Suntem campioni europeni la analfabetism funcțional, iar patru din zece copii din mediul rural din România se culcă flămânzi, pentru că părinții nu au ce să le pună pe masă.

38,8% din populația României era expusă riscului de sărăcie și excluziune socială.

Și toate astea din cauza POLITICII toxice promovate de partidele tradiționale.

În 6 decembrie te rog să mergi la vot și să mă ajuți pe mine și pe colegii din USR PLUS să depolitizăm instituțiile statului. Te rog să ne ajuți să eliminăm pensiile speciale și penalii din funcții publice.

Haideți să readucem împreună meritocrația și profesionalismul în Parlament și în instituțiile publice din România!

Doar astfel putem construi O Românie fără hoție!

Beniamin Todosiu

Candidat USR PLUS pentru Camera Deputaților

Comandat de USR PLUS – Filiala Alba – cod unic mandatar financiar coordonator 11200021, distribuit de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: LIDL deschide în decembrie cel de al treilea magazin din Alba Iulia. Din ce zi își va primi clienții

Publicat

LIDL a anunțat oficial deschiderea celui de-al treilea magazin din Alba Iulia. Este vorba despre marketul situat în zona Bazinului Olimpic din municipiul Alba Iulia. 

Potrivit reprezentanților LIDL, noul magazin se va deschide pe data de 17 decembrie.

În 5 noiembrie, LIDL a mai deschis un magazin în Alba Iulia, în centrul orașului, pe lângă cel deja existent. În acest mod, cu trei marketuri, lanțul de magazine va acoperi toate zonele din oraș.

CITEȘTE ȘI: LIDL deschide joi al doilea magazin din Alba Iulia. Are 1.300 de metri pătrați și stații de încărcare a mașinilor electrice

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 10.800 de magazine și peste 160 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate