Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

(VIDEO) Mircea Hava: Lucrările de modernizare în zona de ieşire din Alba Iulia spre Miceşti, finalizate până în toamnă

Publicat

Primarul Mircea Hava a prezentat vineri stadiul lucrărilor de modernizare de pe DN74, respectiv pe strada Zlatnei şi Calea Moţilor, în zona de ieşire din municipiu spre Miceşti şi Zlatna. Valoarea totală a contractului lucrărilor de refacere a carosabilului şi utilităţilor din zonă este de 14.275.695,37 lei cu TVA inclus, aproximativ 3,3 milioane de euro. Lucrările au demarat în 2011 şi au termen de finalizare în martie 2013. Primarul Mircea Hava a dat asigurări că acestea vor fi finalizate mai repede, respectiv în toamnă, pentru tronsonul până la intrarea în Miceşti.

„Lucrările nu sunt simple, sunt lucrări complexe, foarte grele, se lucrează sub trafic, după cum se vede. De asemenea, suntem suprapuşi cu o lucrare după POS de mediu, prin care s-a introdus apa şi canalizarea. Mai avem puţin la canalizare. Important este că am reuşit să conjugăm două proiecte, cel privind DN74 şi cel de mediu. Termenul de finalizare a lucrărilor este anul viitor în martie, însă o să terminăm mult mai repede, pentru că cu foarte multe lucrări suntem la 60%. De exemplu, pistele de biciclete sunt la 52%, suprafaţa trotuare  – 62%, spaţii verzi  – 51%, reţele canalizare şi pluviale – 96,8%, apa potabilă – 100%. Toate sunt pe lungimile de 3, respectiv 3,3 kilometri”, a spus primarul Mircea Hava.

Legat de zona verde, primarul a spus că se va încerca plantarea de pomi şi că vor fi lucrări legate de mutarea unor stâlpi, pentru accesul pietonilor pe trotuar. Zona va fi amenajată cu piste de biciclete, trotuar şi spaţiu verde. Potrivit noii legislaţii, tot ce înseamnă reţea de cabluri va fi amenajată subteran, după finalizarea proiectului.

Reamintim că, până în ianuarie, erau executate lucrări la fundaţiile adâncite pentru extinderea suprafeţei carosabilului pe o lungime de 3.500 metri liniari, lucrări de infrastructură şi suprastructură drum, iar pe Calea Moţilor au fost realizate trotuare, piste de biciclişti şi zonă verde pe o lungime de 1.800 ml.

Proiectul presupune ameliorarea infrastructurii rutiere din zona nord-vestică a municipiului şi îmbunătăţirea condiţiilor de acces şi tranzit pe tot teritoriul Alba Iuliei. La sfârşitul lucrărilor vor fi modernizate 3.305 ml de străzi urbane, va fi reabilitat 33.619 mp de sistem rutier, 7.961 mp de trotuare şi 7.182 mp zone verzi. Lucrările cuprinse în proiect vizează reabilitarea a 3.191 ml de reţea distribuţie apă.

Lucrările de modernizare a DN74, de la km 99+870, până la km 103+175, strada Zlatnei şi Calea Moţilor sunt realizate de firma „Elis Pavaje” Petreşti. După finalizarea lucrărilor, se va putea circula pe 4 kilometri de drum modernizat.

Vedeţi precizările primarului Mircea Hava despre stadiul lucrărilor:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax