Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO:Percheziţii în Alba şi alte 10 judeţe pentru identificarea unor grupuri de contrabandă cu ţigări, alcool şi cafea

Publicat

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara desfăşoară un număr de 110 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş, Caraş-Severin, Braşov, Mureş şi Alba, în vederea destructurării mai multor grupuri infracţional organizate, specializate în contrabanda cu ţigări introduse ilegal pe teritoriul României din Serbia.

UPDATE: Potrivit IGPR, sunt vizate grupuri de contrabandă cu ţigări, alcool şi cafea, iar poliţiştii şi procurorii efectuează percheziţii în 11 judeţe.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de 107 învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Prejudiciul estimat până la această dată este de aproximativ 2,5 milioane lei.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara urmează a fi conduse un număr de 110 persoane, faţă de care urmează a se formula propuneri corespunzătoare, după audieri.

La desfăşurarea acţiunii participă ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia, B.C.C.O. Timişoara şi S.C.C.O. Hunedoara.

Din comunicatul IGPR: „Poliţişti din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia şi procurori D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara desfăşoară, în această dimineaţă, 106 percheziţii domiciliare pe raza a 11 judeţe. Acţiunea vizează destructurarea a şapte grupări infracţional organizate, specializate în contrabanda cu produse accizabile provenite din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria şi Turcia, precum şi comercializarea ilegală a acestora. La acţiune participă peste 600 de poliţişti din cadrul D.C.C.O. şi a structurilor de combatere a criminalităţii organizate din judeţele vizate, precum şi luptători de intervenţie rapidă. În cauză s-a beneficiat de suportul operativ al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R.. Faţă de 107 suspecţi, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat. Prejudiciul estimat este de aproximativ 2,5 milioane de lei. Până în acest moment, au fost depistate cantităţi importante de alcool, cafea şi ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă. La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara urmează să fie conduse pentru audieri 110 persoane, faţă de care se vor formula propuneri corespunzătoare. La acţiune au participat şi ofiţeri D.G.I.P.I.”

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax