Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(VIDEO) Teodor Atanasiu neagă orice asociere cu interlopii din dosarul instrumentat de DNA: „Nu i-am văzut în viața mea, nu îi cunosc”


Publicat

Deputatul liberal Teodor Atanasiu este acuzat de DNA că s-ar fi asociat cu mai mulți interlopi pe care i-ar fi răsplătit cu bani pentru mobilizarea electoratului la referendum. Unul dintre aceștia este Ghiță Grosu, un cunoscut al lumii infracționale, precum și al oamenilor legii, prin prisma dosarelor penale în care a avut, în decursul timpului, calitatea de inculpat. Atanasiu neagă că ar avea orice relație cu acesta și susține că prima dată când a auzit de el a fost joi, la audierile de la DNA.

Teodor Atanasiu a declarat că nu știe cum s-a făcut această asociere între el și Ghiță Grosu: „Am aflat de el ieri, la DNA la Cluj și m-am interesat de el, fiind singurul dintre cei prezentați, din Alba Iulia. I-am întrebat pe colegi dacă îl cunosc, am aflat de la ei că există un asemenea personaj și că are un trecut nu foarte curat, dar glorios. Tot ce pot să vă spun este că nu l-am întâlnit în viața mea. Nu știu cum s-a realizat asocierea. El o fi dat o declarație, fiind un client al domnilor ăștia care se ocupă de respectarea legii. Nu m-aș mira să-l fi pus să dea ce declarații vor ei. Eu cu omul ăla nu m-am întâlnit în viața mea, nu îl cunosc”.

Procurorii DNA îl acuză pe Atanasiu că, printr-un intermediar, ar fi trimis după alegeri bani lui Ghiță Grosu, ca răsplată pentru că a mobilizat lumea la urne. Politicianul neagă și aceste acuzații şi susție că el nu a avut cum să trimită bani, pentru că era plecat din oraș.

Deputatul PNL a dat de înțeles în fața presei că acest dosar apărut peste noapte nu este altceva decât o încercare de denigrare a imaginii sale și că este foarte probabil ca intenționat să se fi realizat asocierea lui cu acești interlopi. Atanasiu neagă, de asemenea, orice relație și cu Emanuel Samson, despre care spune că a auzit prima dată tot de la DNA.

Prezentă în conferință de presă, avocata Angelica Mocan susține că,,până la prezentarea materialului de urmărire penală, toate aceste pretinse probe nu sunt aduse la cunoștința persoanei învinuite, fapt ce încalcă flagrant dreptul la apărare și prezumpția de nevinovăție. Părerea avocatei este confirmată de cea a lui Teodor Atanasiu, care susține că, la momentul audierilor, el nu a fost informat despre acuzațiile care i se aduc pentru a putea să se apere și că nu i se pare normal ca, imediat după ce a ajuns acasă, DNA să emită către presă un comunicat detaliat cu toate aceste aspecte.

Deranjat de asocierea liberalilor cu interlopii din Alba s-a arătat și vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, care susține că este familiarizat cu activitatea infracțională a lui Ghiță Grosu de pe vremea când era jurnalist.

Vezi mai jos declarațiile:ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

  1. Pingback: Gheorghe Grosu, individul cercetat de DNA în dosarul ce îl vizează pe deputatul Atanasiu este un interlop retras la stână | alba24

  2. pogar

    luni, 20.08.2012 at 10:59

    numai minciuni spun politicienii

  3. Pingback: Atanasiu nu a fost propus ministru al Economiei din cauza învinuirilor DNA: „Am stabilit în partid că nu e cazul, până am dosar penal” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO INTERVIU: Voicu Paul, candidatul PNL pentru Primăria Alba Iulia, la Testul de Sinceriate. Despre trecut, prezent și viitor

Publicat

Actualul viceprimar cu atribuții de primar și candidatul PNL Alba pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, a fost prezent la Testul de Sinceritate. 

În talk show-ul politic moderat de Dan Lungu, Voicu Paul a vorbit despre ce l-a motivat să intre în cursa pentru Primăria Alba Iulia, ce îl recomandă pentru funcția de primar al Municipiului, proiecte în implementare, dar și planuri de viitor pentru oraș. 

”În toți acești ani pe care i-am petrecut în Primăria Alba Iulia, pentru că nu am fost în altă parte am participat la toate proiectele care au fost scrise în acest oraș. Am colaborat cu o întreagă echipă de experți, de proiectanți, de executanți, funcționari publici, primari, viceprimari și pot spune că peste ani în Primărie au rămas cei mai buni oameni”, a declarat Voicu Paul în cadrul emisiunii.

De asemenea, Voicu Paul a mai vorbit despre proiectele care trebuie continuate în oraș pentru albaiulieni, dar și despre modul în care se poate îmbunătăți interacțiunea dintre autorități și cetățeni.

Mai mult de atât, candidatul PNL pentru funcția de primar al Municipiului a vorbit și despre una dintre problemele cu care se confruntă orașul: parcările.

Voicu Paul a prezentat ce proiecte derulează Primăria Alba Iulia în acest moment pentru amenajarea de parcări auto, dar și planurile de viitor în acest sens.

Vedeți răspunsurile date de Voicu Paul la fiecare întrebare în parte, în emisiunea ”Testul de sinceritate” pe Alba24.ro, moderată de Dan Lungu.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Problemă de securitate pentru cardurile VISA contacless. Ce vulnerabilitate conțin

Publicat

card

Conform cercetătorilor în domeniul securității cibernetice de la ETH Zurich, cardurile contactless VISA (inclusiv VISA Credit, Visa Debit, Visa Electron și V Pay Cards) conțin o vulnerabilitate.

Aceasta permite atacatorilor să efectueze tranzacții mari prin intermediul cardurilor pierdute sau furate, fără a cunoaște PIN-ul acestora. 

De asemenea, atacatorii pot realiza tranzacții offline neautentice la PoS.

Vulnerabilitatea este exploatată prin intermediul unui atac tip „man-in-the-middle”, fiind utilizată o aplicație pentru Android ce transmite terminalului informația că verificarea prin PIN nu este necesară, întrucât aceasta a fost efectuată pe dispozitivul clientului.

Informația a fost făcută publică și de către Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibertentică – CERT – RO, care citează Hackernews.com

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reparații pe drumurile comunale și sătești din Bistra. Licitație de 1,9 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

Primăria comunei Bistra a lansat marți, 22 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reparații străzi, drumuri comunale și sătești. 

Valoarea estimată a lucrărilor este cuprinsă între 1.600.000 ș1.900.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, având în vedere starea precară a străzilor şi drumurilor din comuna Bistra datorate degradărilor evolutive sub acţiunea factorilor climaterici şi mecanici, este necesară executarea lucrărilor de întreţinere specifice acestor tipuri de drumuri, în vederea aducerii acestora la o stare normală de exploatare şi care să asigure siguranţa şi confortul circulaţiei.

Pentru aceasta sunt necesare achiziţionarea a diverse tipuri de piatră – concasată, de construcţie, de carieră, nisip, balast, beton, etc. (livrarea + transportul) şi prestarea de servicii cu utilaje specifice reparaţiilor şi întreţinerii drumurilor (autobasculantă, autogreder, compactor, buldozer, etc.) lucrări reparații străzi asfaltate.

Durata contractului este de 36 luni.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Mesajul ministrului Nelu Tătaru, la Alba Iulia, pentru cei care protestează împotriva purtării măștilor în școli și licee

Publicat

Prezent marți, la Alba Iulia unde a viziat Spitalul Județean de Urgență Alba, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat de reporteri cum comentează protestele din ultimele zile împotriva purtării măștilor de copii în școli.

Acesta a pus accentul pe prevenție și că masca este cea mai sigură metodă de precauție în spații închise în lupta cu pandemia de coronavirus.

De asemenea, la poarta spitalului au fost prezente și câteva persoane care săptămâna trecută au protestat la Alba Iulia, în fața Prefecturii Alba, împotriva purtatului de măști în școli. Aceștia ar fi vrut să vorbească cu Nelu Tătaru despre acest subiect însă nu au avut ocazia.

”Tot ce înseamna studii, tot ce înseamnă recomandări, tot ce înseamnă evaluări, în această pandemie ne-au arătat că cea mai sigură metodă de precauție este portul măștii. Celelalte sunt complementare.

Unde nu putem respecta și dinstanțarea (n.r. în interiorul claselor de curs) portul măștii rămâne obligatorie. Suntem în spațiu închis, în spațiul de clasă, sunt reguli pe care mă gândesc părinții sau bunicii lor le-au indicat și trebuie să le respecte.(…)

Vrem să avem grijă de ei, vrem să avem grijă de cei de acasă, vrem să terminăm odată cu pandemia asta, trebuie să respectăm regulile”, a declarat Nelu Tătaru la Alba Iulia.

Reamintim că un grup de părinți au protestat în ultimele zile la Alba Iulia, dar și în țară împotriva purtării măștilor în unitățile de învățământ.

VEZI ȘI: VIDEO: Acțiune împotriva purtării măștilor la școală, organizată de un grup de părinți din Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate