Connect with us
Publicitate

SPORT

Viitorul jocurilor mobile: tendințe de urmărit în 2023 (P)

Publicat

jocuri video sursa foto: unsplash
foto by Onur Binay on Unsplash

Industria jocurilor mobile este și va rămâne una dintre cele mai profitabile industrii aferente jocurilor video.

Conform statisticilor, aceasta va atinge o cotă de piața de aproximativ 200 de miliarde de dolari în anul 2024. Evident, acest lucru nu este ușor de ignorat.

Totuși, precum orice altă industrie, și cea a jocurilor mobile este într-o continuă dezvoltare. Chiar în ultimii ani, lumea a fost martoră la câteva schimbări majore privind modul în care aceste jocuri sunt jucate.

Dezvoltarea dispozitivelor reprezintă doar o parte a evoluției. De exemplu, în ziua de astăzi ai la dispoziție telefoane mobile incredibil de puternice, dedicate jocurilor mobile. Acestea rivalizează deseori cu PC-urile tip desktop și chiar consolele (din anumite puncte de vedere).

jocuri video telefon sursa foto unsplash

Popularizarea jocurilor de noroc online

În trecut, jocurile de noroc online, în special sloturile, nu erau accesibile. Acestea puteau fi rar găsite și deseori erau alăturate unui website fără licență pentru jocuri de noroc. Astăzi, schimbarea produsă este una majoră.

Nu numai că poți găsi sloturi cunoscute precum Lord of the Ocean la orice cazino online, dar există și aplicații mobile dedicate care îți permit să joci aceste sloturi. În unele cazuri, optimizarea jocurilor de noroc online este făcută mai mult pentru dispozitivele mobile. Astfel, există un interes în continuă creștere față de jocurile mobile și dezvoltarea acestora.

joc video consola jocuri sursa unsplash

Dezvoltarea jocurilor bazate pe AI

AI este cu adevărat viitorul, mai ales atunci când vine vorba de jocuri mobile. Procesul de dezvoltare a acestora este îmbunătățit semnificativ atunci când AI intră în joc. Totodată, tehnologia AI oferă dezvoltatorilor oportunități de a crea funcții și caracteristici noi.

Un exemplu constă în asistenții de tip AI, care pot fi găsiți și în jocuri și care ajută utilizatorul să învețe sau să descopere lumea jocului. În general, AI este utilizat pentru a personaliza experiența de joc în funcție de preferințele jucătorului.

De exemplu, în cazul unui cazinou online, asistenții și algoritmii AI pun la punct o selecție de jocuri ideală pentru jucător. Acesta trebuie doar să selecteze câteva preferințe!

jocuri video telefon mobil sursa Unsplash

Evenimentele în timp real sunt la mare căutare

Un alt trend destul de interesant constă în faptul că utilizatorii preferă jocurile care sunt actualizate în timp real. Desigur, acest lucru se referă și la evenimentele care au loc în timpul jocului și sunt puse la punct de către operatori.

Acesta este, parțial, unul dintre motivele din spatele popularității jocurilor de noroc live. Mesele de poker sau chiar bingo live oferă jucătorilor un nivel de interacțiune care nu poate fi obținut în alte jocuri. De altfel, nu multe jocuri pe mobil pun la punct evenimente în timp real pentru jucători. În schimb, partea live a unui cazinou online prezintă un nivel ridicat de interacțiune.

Se schimbă preferințele jucătorilor

Până recent, majoritatea utilizatorilor de mobil preferau jocurile casual – care nu necesită mult timp sau efort investit. Acest lucru se datora, în mare, faptului că platformele mobile nu erau îndeajuns de dezvoltate. Totuși, acum un telefon mobil poate rula jocuri care pot fi rulate și pe un PC – cu puține schimbări, desigur.

Astfel, preferințele jucătorilor se schimbă. Aceștia se bucură de ridicarea limitelor și preferă să joace jocuri midcore sau chiar hardcore – care necesită atenție și timp. Acesta este probabil și unul dintre motivele pentru care dezvoltatorii de jocuri de noroc fac tot posibilul pentru a avea variante desktop și mobile pentru jocurile lor.

De altfel, poți observa cum din ce în ce mai multe lansări de jocuri sunt ațintite atât spre PC, cât și spre mobile – dacă nu chiar și spre console în același timp.

În anul 2023, trendurile se schimbă din toate punctele de vedere. Niciun aspect nu este lăsat în urmă deoarece totul se află într-o evoluție continuă, dar mai ales puternică. Schimbările aduse de AI, dar în special noile preferințe ale jucătorilor pun o anumită presiune asupra dezvoltatorilor și operatorilor.

Se vor descurca aceștia în anii următori?

sursa foto: Unsplah

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax