Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Viktor Orban proclamă o victorie „uriaşă, vizibilă de la Bruxelles”, în scrutinul din Ungaria. Rezultate

Publicat

Partidul Fidesz (dreapta), al premierului în funcţie Viktor Orban, s-a clasat pe primul loc în scrutinul parlamentar din Ungaria, cu peste 53% din voturi, liderul de la Budapesta salutând o victorie electorală „uriaşă”, „vizibilă de la Bruxelles”.

Alianţa Fidesz – KDNP (Partidul Popular Creştin-Democrat) a obţinut 53,16% din voturi în scrutinul parlamentar desfăşurat duminică, după rezultatele anunţate de Comisia electorală centrală de la Budapesta după numărarea a 96,63% din buletinele de vot, informează site-ul 24.hu, potrivit Mediafax.

”Un lucru e sigur – interesele maghiarilor din România vor fi importante pentru guvernul Ungariei în următorii patru ani”, a scris Kelemen Hunor pe Facebook. Hunor a mulțumit cetățenilor maghiari din România care au votat la alegerile parlamentare de duminică.

Potrivit publicației independente Telex.hu, blocul FIDESZ-KDNP a câștigat 135 de mandate din cele 199 ale Parlamentului, adică o majoritate de două treimi, care îi permite să schimbe Constituția.

Fidesz s-a întărit în toate județele față de precedentele alegeri din 2018. Opoziția unită a câștigat doar 57 de locuri în Parlament, iar fiecare din cele șase partide aliate va primi un număr proporțional.

Partidul de extremă dreapta Patria Noastră a câștigat 7 locuri în Parlament.

Rezultatele votului arată astfel: FIDESZ – 53,1%, Opoziția unită – 35,04%, Patria Noastră – 6,3%.

„Am obţinut o victorie uriaşă, atât de mare încât este vizibilă de pe Lună şi, categoric, este vizibilă de la Bruxelles. Am protejat pacea şi securitatea Ungariei”, a declarat Viktor Orban.

Liderul opoziţiei, Peter Marki-Zay, s-a declarat „uimit” şi „dezamăgit” de rezultat. „Sunt la fel de uimit ca toată lumea. Nu vreau să îmi ascund dezamăgirea şi tristeţea.

Nu ne-am gândit că se va ajunge la un astfel de rezultat”, a afirmat Peter Marki-Zay, subliniind că, deşi scrutinul a fost „extrem de inegal”, nu îl va contesta, deoarece „a fost o cursă electorală democratică şi liberă”.

Foto: Pixabay

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax