Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vin banii de la CNADR: Proprietarii terenurilor expropriate cu ocazia demarării lucrărilor la autostrada Orăștie-Sibiu vor fi despăgubiți

Publicat

YouTube video

Proprietarii terenurilor expropriate cu ocazia demarării lucrărilor la autostrada Orăștie-Sibiu își vor primi banii în următoarele săptămâni. Aceasta este asigurarea primarului din Sebeş, Alexandru Dăncilă, care susține că a purtat discuții în acest sens cu reprezentanții CNADR.

Primarul Sebeșului a declarat că a fost înștiințat că, la ora actuală, se lucrează la avizarea acelor tabele cu oamenii care au făcut obiectul acestor exproprieri și că în maxim 2 săptămâni se va da drumul la bani: „la ora actuală există un tabel, dar care cuprinde un număr foarte mic de oameni, mai exact patru persoane, care au primit deja acești bani. Chiar dacă suma este mică, pentru că într-adevăr este mică, sunt oameni care au acceptat, iar cei care nu, au acționat în instanță. Ni s-a spus că banii se vor da prin agenția de la Cluj, pentru că ei se ocupă de partea asta, iar cu cei de la CEC din Sebeș am purtat o discuție și există posibilitatea ca în cazul în care oamenii deschid un cont aici să li se transfere banii de la Cluj. Urmează să vedem cât de repede se va pune în aplicare discuția pe care am purtat-o cu directorul CNADR”.

Discuțiile pe marginea acestor exproprieri s-au intensificat atunci când proprietarii respectivelor terenuri, pe care va trece autostrada au aflat suma infimă cu care vor fi despăgubiți. Este vorba  de suma de sub 1 euro pe metru pătrat. Dăncilă a explicat că au fost și locuri unde s-a oferit și 0,30 de euro pe metru pătrat, fapt ce i-a determinat pe oamenii să se adreseze instanțelor de judecată. În total, în urma lucrărilor la autostrada Orăștie-Sibiu, pe acest tronson au fost supuse exproprierii 1.793 de parcele de teren.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax