Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vineri, 11 octombrie: Garda Apulum va susține ultima reprezentație din acest sezon, la Alba Iulia

garda apulum

Publicat

Garda Apulum va susține vineri, 11 octombrie, ultima reprezentație din acest sezon la Alba Iulia. Cei care doresc să-și ia la revedere de la reenactorii albaiulieni sunt așteptați la ora 18:00, în fața Porții IV a Cetății Alba Carolina, locul tradițional în care își desfășoară spectacolele de reconstituire istorică antică.

Devenită un brand al orașului Alba Iulia, Garda Apulum adună la fiecare reprezentație un număr impresionant de turiști veniți special să vadă cele patru trupe care o compun, respectiv Legiunea XIII Gemina (soldați romani), Lupii Apoulonului (războinici daci), Ludus Apulensis (gladiatori) și Magna Nemesis (dansatoare).

Formată din voluntari albaiulieni, Garda Apulum va împlini anul acesta 12 ani de activitate, timp în care a participat la nenumărate evenimente de reconstituire istorică antică, atât în țară, dar și în străinătate.

În toată această perioadă reenactorii albaiulieni au promovat patrimoniu antic al orașului Alba Iulia, care astăzi se întinde peste anticul Apulum.

Spectacolele din acest sezon, care au avut loc în fiecare zi de vineri, au fost organizate de către Primăria municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate