Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI, 13 – Lună Plină: Un eveniment astronomic rar. Semnificaţiile zilei şi ale datei – conotaţii nefaste şi simboluri pozitive

Publicat

În data de vineri, 13 iunie, se petrece un eveniment astrologic și astronomic rar. Luna Plină care coincide cu ziua de vineri şi data de 13 se va mai întâlni doar în anul 2049. În ciuda conotațiilor pe care le poartă cu sine data de 13 totuși, Luna Plină este un moment al culminării, este un moment al satisfacțiilor și al emoțiilor puternice.

Vineri 13 iunie 2014 este un moment pentru romantism și pentru relaționarea pozitivă cu cei din jur, un moment al speranțelor și proiecțiilor de viitor. Avem diverse moduri prin care ne raportam la mistica. Sunt persoane pentru care astrologia înseamnă o forma de visare și deconectare de la grijile de zi cu zi, pentru altele înseamnă o legătură cu istoria ancestrală a omenirii; sunt și persoane care vor să înțeleagă aspecte care țin de aceasta zonă, din pură curiozitate.

Din vechi timpuri, oamenii au fost fascinați de măreția cerului, de ritmul infailibil al naturii, de limbajul complex al Universului, pe care au încercat să îl descifreze în diverse moduri. Legătura civilizației umane cu fazele astronomice ale planetelor din Sistemul Solar și cu Luna, singurul satelit al Pământului se manifesta în diverse moduri. De exemplu, triburile de amerindieni se foloseau de fazele lunii pentru a defini timpul și sezoanele agricole. Ei au dat și denumiri Lunilor pline. Luna plină din Iunie se numește: Luna Căpșună, pentru că acum este momentul când culegem căpșunele.

Vineri, 13: semnificaţii

Ultima dată când am mai văzut o Luna plină într-o vineri 13 a fost în octombrie 2000.

Conotațiile nefaste ale lui 13 ne duc la începuturile creștinătății, când cel de-al 13-lea musafir la Ultima Cină a fost Iuda și Adam și Eva au fost tentați de către şarpe în Grădina Edenului, Vineri. Totuși, acest număr are conotații pozitive în alte culturi. La egipteni existau 13 stări ale vieții de apoi, iar 13 pisici negre sunt un simbol al feminității.

Această Lună plină se întâmplă când Soarele în Gemeni intră în opoziție cu Luna în Săgetător. Această polaritate este o axă unde Zodia Gemeni reprezintă partea mai slabă, iar Săgetătorul pe cea mai puternică. Soarele în Gemeni ne încurajează să gândim logic, în timp ce Luna în Săgetător ne trimite către intuiție. Săgetătorul simbolizează dorința de idei și de a trăi în prezent.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax