Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Vineri, 30 septembrie: Ultima zi în care se mai poate depune Formularul 318 pentru rambursarea TVA

bugetari

Publicat

Rambursarea TVA pentru persoanele impozabile stabilite în România se face în baza unei cereri tip – Formular 318. Ultima zi pentru depunerea acestuia este vineri, 30 septembrie. Formularul se prezintă în format electronic, la organul fiscal competent din ţară (unitatea fiscală unde solicitantul este înregistrat ca plătitor de impozite şi taxe), prin intermediul portalului electronic pus la dispoziţie de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Este vorba despre formularul prin care se solicită rambursarea TVA pentru importurile și achizițiile de bunuri sau servicii efectuate în alt stat membru, în anul 2011. Bunurile și serviciile achiziţionate pentru care se poate solicita rambursarea TVA sunt: combustibil, închiriere de mijloace de transport, cheltuieli legate de mijloacele de transport, taxe rutiere de acces și taxa de utilizare a drumurilor, cheltuieli de deplasare (cu taxiul sau mijloace de transport public), cazare, servicii de catering și restaurant, acces la târguri și expoziții, alte bunuri livrate și servicii prestate.

Pentru completarea Formularului 318, contribuabilii trebuie să dețină un certificat digital calificat obținut în condițiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică de la furnizorii acreditați și să se înregistreze pe portalul ANAF.

Cererea se consideră că a fost depusă în condițiile în care solicitantul a furnizat toate informațiile/documentele cerute.

După aceste proceduri, Direcția Generală a Finanțelor Publice Alba trebuie să ramburseze suma cerută în maximum un an calendaristic și minimum 3 luni calendaristice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax