Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Al treisprezecelea spectacol din Stagiunea cu Skepsis 2016. „În largul mării”, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia

Publicat

skepsisSkepsis vă invită la un nou spectacol, al treisprezecelea prezentat în acest an. Vineri, 21 octombrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia va fi prezentată piesa “În largul mării”, după Slawomir Mrozek.

Acesta este un cunoscut dramaturg și prozator polonez, autor de povestiri satirice și de piese de teatru cu tematică filosofică, politică și psihologică.

“Un spectacol de teatru absurd, cu caracter satiric şi accente comice. Aşa cum se întâmplă deseori în viaţă, situaţiile critice sunt cele care ne determină să ne arătăm caracterul. Sub presiune, suntem inventivi, găsim resurse ascunse, căutăm cu disperare o cale de a ne salva. Teatrul lui Mrozek este unul al absurdului, în spatele limbajului aparent ilogic se nasc în mintea spectatorului întrebări care sondează adâncul fiinţei, raporturile cu noi înşine şi cu societatea în care trăim. Câteva personaje, o situaţie care declanşează o criză şi care presează spre luarea unei decizii vitale. Ce este individul? Ce este libertatea? Ce este puterea? În ce măsură ne putem păstra umanitatea atunci când viaţa ne este ameninţată?…Iată câteva din întrebările la care vom căuta răspuns…”, transmit organizatorii.

IMGP0773“În largul mării”, cu Răzvan Cociobea; Vasile Dîngă; Viorel Cioflică; Vinicius Moldovan; Bogdan Berar.

Dincolo de absurd şi umorul isteţ, cu skepsis, spectacolul provoacă spre o întâlnire emoţională având şi o pronunţată tentă de critică socială şi scene mai dure care pot avea un impact emoţional puternic. Aşadar, este recomandată participarea minorilor sub 14 ani doar cu acordul părinţilor.

Biletele, 10 lei (preţ întreg) şi 5 lei (redus pentru elevi, studenţi şi pensionari) se pot găsi la Secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, începând de miercuri, 19 octombrie.

Spectacolul este realizat în cadrul Proiectului Stagiunea cu Skepsis 2016, desfăşurat în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016. Prin acest proiect compania de teatru Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de divertisment şi teatru.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax