Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ambasadoarea Olandei la Bucureşti s-a interesat de potenţialul investiţional al judeţului Alba

Publicat

Ambasadoarea Olandei la Bucureşti, Tanya van Gool s-a aflat vineri la Alba Iulia, pentru a participa la o întâlnire cu autorităţile locale. Aceasta a venit însoţită de un consilier pe probleme de agricultură, iar discuţiile au vizat în principal oportunităţile de afaceri pe care judeţul nostru îl oferă investitorilor olandezi.

Întâlnirea a avut loc la sediul Primăriei Alba Iulia, de la ora 10.30, după care diplomatul englez a vizitat Cetatea Alba Carolina. Ambasadoarea a declarat că vizita reprezintă o iniţiativă a Ambasadei Olandei şi că a dorit în special să afle care sunt investitorii olandezi care au deschis afaceri în judeţul Alba şi care este potenţialul economic al zonei noastre.

Potrivit diplomatului, în prezent în zona Alba Iulia – Sebeş există aproximativ 20 de firme mai mici sau mai mari, cu participare olandeză, fie că vorbim despre capital sau personal.

Întrebată de jurnalişti care sunt motivele pentru care Olanda se opune întrării României în Spaţiul Schengen, ambasadoarea a răspuns cât se poate succint: „Şi dacă aş avea un răspuns la această întrebare nu vi l-aş oferi, deoarece apăr interesele ţării mele. Totuşi, Olanda nu se opune intrării României în Schengen, ci doreşte ca acest lucru să se realizeze doar atunci când vor fi îndeplinite anumite condiţii”. Dintre aceste condiţii, Tanya van Gool a menţionat cadrul legislativ.

În luna aprilie a acestui an, ambasadoarea Olandei şi-a exprimat speranţa că Regatul Ţărilor de Jos va contribui la creşterea economică a României prin atragerea mai multor investitori olandezi, ceea ce va duce la crearea de noi locuri de muncă în sectorul privat.

„Suntem primii investitori în România şi suntem mândri de acest lucru. Companiile olandeze şi-au menţinut investiţiile, în pofida crizei economice”, a atras atenţia atunci ambasadoarea Olandei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax