Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Conferință susținută la Sebeș de academicianul Ioan Bolovan, în cadrul Festivalului „Lucian Blaga”

Publicat

Academicianul Ioan Bolovan va fi prezent la Sebeș, cu prilejul celei de-a XLI-a ediții a Festivalului „Lucian Blaga”. Vineri, 9 iulie 2021, la ora 17:00, în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș, distinsul invitat va susține conferința „Transilvaniei cu dragoste. Note despre unitate și unire în epoca modernă”. Aceasta va fi urmată de prezentarea cărții „Ispititoarea Transilvanie. Multiperspectivitate și adevăr în istoria unei provincii”, publicată la Editura Școala Ardeleană din Cluj-Napoca, în anul 2017, autori fiind Ioan Bolovan și Sorina Paula Bolovan.

Cercetător de prestigiu al istoriografiei din România, Ioan Bolovan este profesor universitar, prorector al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (în perioada 2012-2020), director al Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române, iar din noiembrie 2018, este membru corespondent al Academiei Române.

În anul 2002 a obținut premiul „Mihail Kogălniceanu” al Academiei Române, iar în 2015 a fost ales președinte al International Commission for Historical Demography (Geneva).

A publicat mai multe cărți de unic autor şi în colaborare la edituri din România, Franța, Germania, Olanda, Rusia, precum și 150 de studii în reviste și volume colective, din țară și străinătate, despre istoria populației, granița militară austriacă, Revoluția de la 1848, Primul Război Mondial și istoria instituțiilor culturale.

Municipiul Sebeș, prin Centrul Cultural „Lucian Blaga”, transmite publicului interesat invitația de a participa la cea de-a XLI-a ediție a Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, desfășurat în zilele de 9 şi 10 iulie 2021, la Sebeș și la Lancrăm.

Festivalul „Lucian Blaga” se desfășoară cu respectarea măsurilor legislative privitoare la limitarea îmbolnăvirilor cu virusul Covid-19.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax