Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Conferința „Tipografiile de la Alba Iulia și Blaj, centre transilvane de erudiție”

Publicat

Protopopiatul Român Unit cu Roma, Greco-Catolic din Alba Iulia organizează, cu ocazia Anului centenar 2018, seria de conferințe “Alba Iulia şi Marea Unire”. Al doilea eveniment de acest fel este conferința “Tipografiile de la Alba Iulia și Blaj, centre transilvane de erudiție” şi se desfăşoară vineri, 23 martie, la Alba Iulia.

Conferințele se vor desfășura pe parcursul anului 2018 pe diferite teme și vor fi susținute de specialiști în domeniu.

Evenimentul de vineri, de la ora 19.00, ce va avea loc în Parohia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică Alba Iulia I (str. Septimius Severus nr. 8, Alba Iulia), va fi susținut de prof. univ. dr. Eva Mârza de la Facultatea de Istorie si Filologie a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

A fost bibliotecar la Muzeul Naţional al Unirii (1975-1992), conferenţiar, profesor universitar la Catedra de Istorie a UAB (1992-2014), conducător de doctorate, decanul Facultăţii de Istorie şi Filologie (2000-2004), şef Catedra de Istorie (2004-2008) şi prodecan la Facultatea de Istorie şi Filologie a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (2008-2012). Ulterior, a devenit director de Şcoală Doctorală de Istorie, transmit organizatorii.

“Munca de cercetare desfășurată de profesor universitar Eva Mârza a vizat istoria culturii, în special istoria bibliotecilor, istoria cărţii manuscrise şi tipărite pe teritoriul românesc dar şi în Europa. S-a ocupat de asemenea de paleografie chirilică, limba slavă – limba izvoarelor istorice, muzeologie. A publicat cărți, studii în volume colective, articole în țară și străinătate și a condus proiecte finanţate de UEFISCDI în domeniul Istoria culturii”, precizează reprezentanţii Protopopiatului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax