Connect with us
Publicitate

Uncategorized

„De la Seine à la scene”: Concert de muzică franceză, cu Alexandra Fits și Guido van de Meent, la Casa de Cultură a Sindicatelor

Publicat

Două voci, patru mâini și un pian. Așa s-ar caracteriza pe scurt „De la Seine à la scene”, un concert de muzică franceză, susținut de Alexandra Fits și Guido van de Meent. Alături de ei, pe scenă va urca Cvartetul Gaudeamus din Brașov și patru muzicieni din Filarmonica Brașov. Concertul va avea loc vineri, 1 noiembrie, la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Alexandra Fits este din Alba Iulia și este pianistă, interpretă și autoare, iar Guido van de Meent este olandez și este compozitor, autor și interpret.

De mai bine de doi ani, cei doi îşi creează împreună propriile cântece. Având o tandreţe a textului adesea asemănată cu cea a lui Georges Moustaki şi o religiozitate a actului artistic ce aminteşte de Barbara, apariţia lor pe scenă e în aceeaşi măsură pasionantă şi plină de forţă, inocentă şi fragilă, cei doi mişcându-se pe o paletă largă de contraste. În perfectă simbioză, diferitele lor influenţe artistice şi culturale se întrepătrund, creând un univers propriu aparte.

Anul 2013 reprezintă pentru Alexandra şi Guido materializarea primului lor album în duo, “Le passage secret”, o colecţie de 15 cântece în franceză pentru pian şi voce, bazat exclusiv pe texte şi muzică proprii. În primăvara acestui an au susţinut o serie de concerte cu noul lor program care mai include, pe lânga piesele de pe album, aranjamente proprii a numeroase lucrări reprezentative din patrimoniul cântecului francofon. În luna iulie au fost invitaţi să cânte în deschiderea concertului susţinut de Richard Clayderman la Braşov.

Alexandra Fits este absolventă a Liceului de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia. A studiat pianul cu prof. univ. dr. Stela Drăgulin la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii “Transilvania”- Braşov, unde actualmente este preparator universitar.

Guido van de Meent este din De Bilt, Olanda și a studiat compoziţia la Conservatorul din Utrecht cu compozitorul/ dirijorul/ profesorul Henk Alkema, compunând şi aranjând în ultimii 10 ani peste 250 de cântece şi lucrări pentru diverse ansambluri muzicale.)

“De la Seine à la scène”, o selecţie de 20 de cântece franceze reprezentative din repertoriul lui Charles Aznavour, Michel Sardou, Léo Ferré, Juliette Gréco, Édith Piaf, rearanjate de compozitorul Guido van de Meent, s-a născut din dorinţa de a aduce atmosfera pariziană de pe malul stâng al Senei pe scena românească, alături de Cvartetul “Gaudeamus” şi alţi patru remarcabili muzicieni ai Braşovului. Programul mai include si câteva titluri de pe albumul “Le passage secret”.

“De la Seine à la scène” a avut premiera în 15 octombrie (a.c) pe scena Festivalului Muzicii de Cameră de la Braşov. La concertul de vineri din Alba Iulia, prețul biletelor este 30, respectiv 40 de lei, în funcție de locul în sală și se găsesc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax