Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI – Expoziție: Operațiunea „Tidal Wave” din Al Doilea Război Mondial va fi prezentată la Alba Iulia

Afis Expozitie Tidal Wave

Publicat

Vineri, 18 octombrie, de la ora 11, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, va avea loc vernisajul expoziției „Operațiunea Tidal Wave – 1 August 1943”, închinată uneia dintre cele mai ample misiuni de bombardament executată de americani în cel de Al Doilea Război Mondial.

Odată  cu vernisajul va avea loc și o prezentare dedicată istoriei operațiunii, în care vor fi descrise în amănunt detalii tehnico-tactice, aspecte istorice și uniformele vremii.

Evenimentul marchează împlinirea a 76 de ani de la Operațiunea „Tidal Wave”, când asupra orașului Ploiești avea să vină tăvălugul celei mai puternice aviații din lume la acel moment, din punct de vedere logistic și numeric. Manifestarea vine în întâmpinarea publicului cu o abordare inedită, prima de acest fel din România.

Organizatorii evenimentului sunt Cercul Militar Alba Iulia, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia și Asociația AeRoHistoria.

Această organizație, datorită căreia acest eveniment a ajuns să se desfășoare și în orașul Marii Uniri, este formată din oameni pasionați de istoria aviației române și mondiale.

Expoziția este disponibilă publicului interesat până în data de 2 noiembrie 2019 și este inclusă în șirul de evenimente care marchează sărbătorirea Centenarului Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate