Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Festivalul Luminii, organizat de cercetașii României. Gulguţe strălucitoare, expoziţie de fotografie și schimb de cărți, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

O mulțime de forme și șiruri lungi de gulguțe luminate, o expoziție de fotografie cu povestea cercetașilor, animăluțe din baloane, schimb liber de cărți, dar și multă bună dispoziție. Aceasta este propunerea cercetașilor României pentru cei care doresc să își rupă câteva clipe din timpul lor, pentru a-și aminti de bucuria dăruită de lucrurile simple și mărunte. Este vorba despre Festivalul Luminii, ce va avea loc în Alba Iulia vineri, 30 mai, între orele 21.00 şi 23.00, în zona Poarta I – Poarta a III-a, platoul Obeliscului.

„Festivalul Luminii este un eveniment aparte, în cadrul căruia cercetașii își propun să creeze o ambianță care să îi ajute pe toți cei care îi vizitează să se deconecteze preț de câteva minute de agitația cotidiană și să intre într-o lume feerică, construită de gulguțe.

Forme din gulguțe colorate, o expoziție foto în aer liber cu cei 20 de ani de poveste ai grupului de cercetași, o gulguță imensă unde fiecare poate completa răsunsul la întrebarea „Care sunt lucrurile mărunte care îți fac ziua mai bună?”, un atelier de animale din baloane cu Ping și Pong, toate acestea, dar și alte activități care vor completa această lume de poveste, vor fi prezente la această ediţie a Festivalului Luminii.

Anul acesta va exista la Festivalul Luminii și un schimb liber cu cărți, pentru că și cărțile sunt un mod de a ieși din cotidian, intenţia cercetaşilor fiind de a încuraja lectura, ca mod de a redescoperi frumusețea lucrurilor mărunte. Asfel, cercetașii vă invită să veniți la festival cu o carte (sau mai multe) pe care să o donați, putând alege în schimbul ei oricare alta din cele donate de ceilalți. Cartea trebuie împachetată în hârtie, pentru a nu fi vizibile coperta, titlul sau autorul. Însă, pe hârtia de împachetat, pot fi scrise detalii despre ceea ce vi s-a părut mai interesant din cartea respectivă. Poate fi un citat, o părere personală, chiar și motivul pentru care dăruiți cartea. În cazul în care nu reușiți să o împachetați acasă, puteți să faceți acest lucru la fața locului și se oferă tot ce e nevoie pentru a pregăti cartea și a scrie mesajul.

Cercetaşii vă așteaptă, așadar, să vă rupeți câteva minute de cotidian, agitație și de stres, și să redescoperiți frumusețea lucrurilor mărunte.

Festivalul Luminii a apărut în 2004 la Cluj, iar în 2008 s-a extins la nivel național şi are loc simultan în mai multe localităţi. La Alba Iulia, Festivalul Luminii a ajuns la a V-a ediție. Acesta a fost programat inițial să se desfășoare pe data de 17 mai, dar din cauza condițiilor meteo, doar o parte din locațiile din țară au reușit să realizeze festivalul”, au transmis cercetașii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax