Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

„Gala Vinurilor 2013”, cel mai nou produs turistic al zonei noastre: Se aleg „Vinurile Județului Alba”


Publicat

Vinurile județului Alba vor fi premiate în acest sfârșit de săptămână în cadrul unui eveniment ce va deveni unul de referință pentru zona noastră. „Gala Vinurilor 2013” va reuni producători din toate colțurile Albei, iar din cele peste 50 de sortimente, vineri, va fi ales, pentru prima dată, vinul județului. 

Autoritățile județene vor ca vinurile producătorilor locali să devină un nou produs de promovare turistică a județului Alba. Punctul culminant al manifestării îl va constitui desemnarea ”Vinurilor județului Alba” pe trei categorii: producători  mari, mijlocii și mici.

La primele două categorii vor fi selectate vinurile care au obținut cele mai multe premii internaționale, iar, în cazul micilor producători, vinul județului va fi desemnat în urma rezultatelor unui concurs de vinuri desfășurat, zilele acestea, la Aiud, unde participă peste 27 de mici producători din județul Alba.

Concursul are loc la Casa Salve și se va desfășura în sistem închis, fiecare mostră fiind prezentată juriului în pahar, fără informații legate de proveniența acestora. Jurizarea va fi realizată de 7 experți din țară și străinătate: Dorin Popa – președintele juriului, Florin Aldea, Efrim Agrici, Robert Verger, Ion Danilescu, Tamas Shrenk, Rodica Părău și somelierul Radu Ilea. Punctajele acordate vor fi păstrate secrete până la Gala care va avea loc, începând cu ora 20.00, la Centrul Militar Județean din Alba Iulia.

Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra, cel mai apreciat  vin la nivel internațional al companiei Jidvei, va primi distincția de ”Vin al Județului Alba”.  Nec Plus Ultra a obținut  până în prezent 16 de premii internaționale la concursurile de profil din Belgia, Franța, Canada, Austria, China, Germania, Italia și Bulgaria.

Dry Muscat Boierul, vinul produs pe Domeniile Boieru de la Ciumbrud va primi de asemenea titulatura de ”Vin al Județului Alba” la categoria producători medii. Sortimentul a fost premiat la un concurs de la Bruxelles.

„Pentru ca aceste vinuri să ajungă acolo unde se cuvine – în vinoteci, în pivnițe, în crame, pe mesele recepțiilor oficiale, în restaurantele unităților de cazare, pe mesele localnicilor, în rucsacul turiștilor și, nu în ultimul rând, pe rafturile magazinelor de specialitate și nu numai, vinurile județului Alba vor fi oferite în cadrul Galei Vinurilor direct de producători”, au transmis organizatorii.

Momentul festiv și totodată recepția în cadrul căreia vor fi acordate disticțiile juriului va avea loc la Centrul Militar Județean din Alba Iulia, o locație aleasă cu atenție de Consiliul Județean Alba. Centrul Militar va fi locul unde, într-un viitor apropiat, cultura și tradiția se vor afla la ele acasă, un centru de informare turistică care va îmbia cetățenii cu spații expoziționale, cafenele, dar și cu o cramă în cadrul căreia, vor putea fi degustate toate vinurile de valoare ale județului. „Gala Vinurilor”, va marca și recepția acestui important proiect al administrației județene, reabilitarea Centrului Militar Județean.

 

Concursul desfășurat la Aiud este organizat de Asociația „Țara Vinului” și va reuni vinuri mai puțin controlate, cu cantitate variabilă, create de micii producători din podgoriile județului (Alba Iulia, Aiud și Gârbova). La evenimentul de la Centrul Militar Județean vor participa membrii juriului, oficialități ale județului, proprietari de hoteluri și pensiuni din rețeaua HORECA, producători de vinuri și reprezentanți ai presei.

Sortimentele desemnate ”Vinuri ale județului” vor fi etichetate ca atare și promovate la toate evenimentele organizate de Consiliul Județean și nu numai. Mai mult decât atât, acestea vor putea fi degustate și apreciate în cadrul marilor dineuri și a  întâlnirilor de afaceri ale administrației locale și județene.

Vinurile Județului, provenite de la producătorii  „Jidvei” și „Domeniile Boieru” din Ciumbrud, vor avea aplicată o hologramă distinctivă pe sticlă.

Gala Vinurilor este un proiect ambițios al administrației județene ce își propune să promoveze vinurile din Alba, trasformându-le într-un vector de forță a imaginii județului din punct de vedere turistic, un element esențial al identității zonei noastre. Vinurile județului vor putea fi apreciate în viitor și la punctele de desfacere ce vor fi înființate în Alba dar și la centrul de distribuție al vinurilor ce va fi deschis în Munții Apuseni.

„Gala vinurilor este partea de început a unui mare proiect. Un proiect de promovare a vinurilor absolut necesar unei imagini a județului Alba. Este practic partea de noblețe și de gust a județului nostru. Gala vinurilor este o integrare a tuturor producătorilor din județ, de toate mărimile. Vinul județului va deveni vizibil în țară printr-o identitate pe care noi deja am creat-o, un design al sticlei și o etichetă care va putea fi folosită de producătorul care câștigă această distincție, în toate acțiunile sale de marketing iar acest vin va fi vinul de promovare al județului Alba, oferit în zonele de protocol…Marele producător Jidvei și producătorul mediu, Domeniilor Boieru, ne vor oferi spre promovare câte un vin, toate medaliate în țară și străinătate. Aceste vinuri vor primi o hologramă ce va fi aplicată sticlei și de asemenea vor fi oferite în cadrul evenimentelor noastre” a explicat Dan Popescu, directorul tehnic al CJ Alba.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

23 – 24 octombrie: Lucrări de dezinsecție și deratizare pe raza domeniului public al municipiului Sebeș

Publicat

În perioada 23-24 octombrie 2020, în funcție de condițiile meteorologice, se vor efectua lucrări de dezinsecție (combaterea insectelor) și deratizare (combaterea rozătoarelor) pe raza domeniului public al municipiului Sebeș.

Potrivit reprezentanților Primăriei, toate produsele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătății.

Persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiii sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat.

Lucrările sunt efectuate de societatea comercială DD CHIM SRL, în colaborare cu Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului și Primăria Municipiului Sebeș.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: WhatsApp va avea funcţie de shopping. Cum vor putea utilizatorii să facă cumpărături online

Publicat

whatsapp iphone

Facebook a găsit o cale de monetizare a WhatsApp, care constă în comanda de produse direct din ferestrele de chat. Mai exact, firmele vor putea vinde produse direct în WhatsApp, aşa cum o pot face deja în Facebook şi Instagram, a anunţat compania americană, care nu a oferit multe alte informaţii în afara unui scurt clip video.

Totul începe cu un mesaj trimis de utilizator magazinului din care vrea să facă achiziţia, în care întreabă despre tipul de produs pe care vrea să-l cumpere. Compania răspunde cu un catalog ce cuprinde produsele care corespund.

Utilizatorul poate adresa şi alte întrebări legate de produsele care-l interesează, înainte de a face achiziţia, iar magazinul va trebui să folosească, cel mai probabil, un bot pregătit să ofere răspunsuri la toate întrebările.

Când s-a hotărât, utilizatorul poate face achiziţia direct din fereastra de chat în care vorbit cu bot-ul magazinului. Aproape sigur operatorul de plăţi va fi Facebook Pay, deşi compania americană nu oferit această informaţie. P

entru Facebook, lansarea funcţiei de shopping din WhatsApp, pentru care nu a anunţat o dată exactă de lansare, este un pas firesc, după ce a făcut acelaşi lucru şi în cazul celorlalte două reţele sociale ale companiei.

Pentru utilizatori ar putea reprezenta o metodă rapidă de a face cumpărături online dar, ar putea să însemne şi că vor primi pe viitor mesaje comerciale pe WhatsApp de la companiile cu care au luat legătura.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Părinţii copiilor care învaţă acasă sau în sistem online vor primi 75 % din salariu. Actul normativ aprobat de Guvern

Publicat

Părinții copiilor din unitățile de învățământ care funcționează în scenariile galben și roșu vor primi zile libere plătite. Ordonanța de urgență a fost aprobată în ședința de Guvern de joi seara.

„Un părinte va putea să solicite angajatorului zile libere plătite pentru a supraveghea copilul care învaţă acasă, în sistem online, numai dacă specificul muncii acestuia nu permite munca la domiciliu/telemunca”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii afirmă că plățile erau făcute punctual și până acum, pe baza avizelor epidemiologice eliberate de DSP.

„Suntem gata, eram gata de acum o săptămână, dar în procedura de avizare am parcurs toate etapele corespunzătoare, inclusiv Consiliul Economic și Social și Consiliul Legislativ.

Subiectul suscită într-adevăr un larg interes, în perioada ultimelor zile, noi aflându-ne în circuitul de avizare, au mai venit o serie de comentarii și completări. Actul normativ este gata și îl vom supune aprobării dumneavoastră”, a spus Violeta Alexandru.

75% din salariu, dacă școala copilului funcționează în scenariul 2 sau 3

Părinţii copiilor care învaţă în unităţi care funcţionează în scenariile 2 şi 3 vor putea beneficia de indeminizaţie de 75 % din salariu, completările legislative fiind aprobate în ședinţa de Guvern de joi seara.

”Ştiu exact, în zona de competenţă a Ministerului Muncii, ce trebuie făcut pentru părinţii copiilor cu vârsta de până la 12 ani înscrişi în unităţile de învăţământ sau de educaţie timpurie antepreşcolară, intrate în scenariile 2 şi 3.

Imediat după ce comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă au decis trecerea şcolilor din anumite localităţi, inclusiv din Bucureşti, în scenariul 2 (prezenţa la cursuri alternativ cu învăţământ în sistem online) sau în scenariul 3 (toate cursurile în sistem online) am iniţiat completări la cadrul legal existent pentru a putea acorda, şi în aceste cazuri, zile libere plătite (cu 75% din salariul brut dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut) pentru un părinte.

Deja reglementasem şi gestionăm situaţia părinţilor din şcolile în care se descoperă un focar covid, certificat de o anchetă epidemiologică”, a anunţat, miercuri, Violeta Alexandru.

”Acum completăm ceea ce deja avem în aplicare în urma evoluţiei situaţiei din ţară respectiv din şcoli. Adăugăm şi scenariile 2 şi 3.

Aceleaşi reguli de acordare pe care le-am avut în legea 19/2020 cu care am plecat la drum, de la începutul stării de urgenţă.

Toate avizele ministerelor, al CES şi al Consiliului Legislativ sunt luate. Am rămas în permanenţă la dispoziţia angajatorilor şi a angajaţilor care au avut diferite propuneri. Zeci de sugestii. Am trecut prin toate. Intru cu acest act normativ în şedinţa de Guvern”, a mai anunţat Violeta Alexandru.

Conform spuselor ministrului, instituția pe care o conduce face plăți către părinți și în prezent.

„Vreau să subliniez pentru cei care în spațiul public au precizat că nu avem cadrul legal pentru plata părinților, că Ministerul Muncii efectuează în acest moment plăți pentru toate situațiile în care, în baza avizului epidemiologic eliberat de DSP, o unitate școlară în integralitate sau o clasă se află în situația de a gestiona un focar Covid, avem în plată, avem în gestionare această situație.”, a spus Violeta Alexandru.

Astfel, ministrul Muncii a explicat că se realizează doar o extindere a ordonanței 147/2020, pentru a se acoperi și situațiile părinților copiilor care învață în scenariul doi și trei.

Noi practic extindem sfera de aplicabilitate a ordonanței 147/2020, ca urmare a ordinului comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății, acest ordin prevăzând cele trei scenarii despre care s-a discutat în spațiul public.

Ca urmare a ordinului apărut ulterior ordonanței, venim să completăm ordonanța pentru a avea cadrul legal în vederea acoperirii situațiilor părinților copiilor care învață în scenariul doi și trei. Noi am gestionat în toată această perioadă toate situațiile punctuale apărute. Ca urmare a ordinului celor doi miniștri înțelegem să completăm cadrul legal”, a mai spus Violeta Alexandru.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Pacienții cu forme medii și ușoare de COVID-19 și asimptomaticii vor fi tratați acasă, de medicii de familie

Publicat

Guvernul a aprobat, joi, o nouă ordonanță de urgență prin care pacienții cu forme medii si ușoare  care suferă de COVID-19, fără comorbidităţi și asimptomatici să fie tratați acasă de medicii de familie.

La ora actuală, numărul mare de cazuri de SARS CoV-2 pune presiune pe spitale în condițiile în care în ultimele 24 de ore au fost confirmate în România aproape 5000 de cazuri noi. Prin noua hotărâre, persoanele pozitive vor fi monitorizate de medicii de familie, a doua oară vor fi urmărite și de către organele legii, polițiști, jandarmi și polițiști locali pentru a rămâne la domiciliu şi a-şi putea face tratamentul,

„Prin noua ordonață de urgență se aduc modificările legii 136 prin care pacienții simptomatici sau oligosimptomatici fără comorbidități, vor fi tratați acasă. Avem aici incluse și contracte suplimentare pe care medicii le pot semna cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Un medic de familie primește 30 de puncte pentru fiecare pacient monitorizat la domiciliu, în plus medicii de familie pot participa prin contract de prestări servicii la Direcțiile de Sănătate Publică pentru recoltări și pentru anchete epidemiologice, prin prestări de servicii de până la 8 ore pe zi.

De monitorizarea celor care sunt la domiciliu se vor ocupa și angajații MAI. Acești pacienți vor fi programați și transportați pentru evaluari paraclinice în spitalele care sunt suport COVID-19” a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate