Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

„Gala Vinurilor 2013”, cel mai nou produs turistic al zonei noastre: Se aleg „Vinurile Județului Alba”

Publicat

YouTube video

Vinurile județului Alba vor fi premiate în acest sfârșit de săptămână în cadrul unui eveniment ce va deveni unul de referință pentru zona noastră. „Gala Vinurilor 2013” va reuni producători din toate colțurile Albei, iar din cele peste 50 de sortimente, vineri, va fi ales, pentru prima dată, vinul județului. 

Autoritățile județene vor ca vinurile producătorilor locali să devină un nou produs de promovare turistică a județului Alba. Punctul culminant al manifestării îl va constitui desemnarea ”Vinurilor județului Alba” pe trei categorii: producători  mari, mijlocii și mici.

La primele două categorii vor fi selectate vinurile care au obținut cele mai multe premii internaționale, iar, în cazul micilor producători, vinul județului va fi desemnat în urma rezultatelor unui concurs de vinuri desfășurat, zilele acestea, la Aiud, unde participă peste 27 de mici producători din județul Alba.

Concursul are loc la Casa Salve și se va desfășura în sistem închis, fiecare mostră fiind prezentată juriului în pahar, fără informații legate de proveniența acestora. Jurizarea va fi realizată de 7 experți din țară și străinătate: Dorin Popa – președintele juriului, Florin Aldea, Efrim Agrici, Robert Verger, Ion Danilescu, Tamas Shrenk, Rodica Părău și somelierul Radu Ilea. Punctajele acordate vor fi păstrate secrete până la Gala care va avea loc, începând cu ora 20.00, la Centrul Militar Județean din Alba Iulia.

Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra, cel mai apreciat  vin la nivel internațional al companiei Jidvei, va primi distincția de ”Vin al Județului Alba”.  Nec Plus Ultra a obținut  până în prezent 16 de premii internaționale la concursurile de profil din Belgia, Franța, Canada, Austria, China, Germania, Italia și Bulgaria.

Dry Muscat Boierul, vinul produs pe Domeniile Boieru de la Ciumbrud va primi de asemenea titulatura de ”Vin al Județului Alba” la categoria producători medii. Sortimentul a fost premiat la un concurs de la Bruxelles.

„Pentru ca aceste vinuri să ajungă acolo unde se cuvine – în vinoteci, în pivnițe, în crame, pe mesele recepțiilor oficiale, în restaurantele unităților de cazare, pe mesele localnicilor, în rucsacul turiștilor și, nu în ultimul rând, pe rafturile magazinelor de specialitate și nu numai, vinurile județului Alba vor fi oferite în cadrul Galei Vinurilor direct de producători”, au transmis organizatorii.

Momentul festiv și totodată recepția în cadrul căreia vor fi acordate disticțiile juriului va avea loc la Centrul Militar Județean din Alba Iulia, o locație aleasă cu atenție de Consiliul Județean Alba. Centrul Militar va fi locul unde, într-un viitor apropiat, cultura și tradiția se vor afla la ele acasă, un centru de informare turistică care va îmbia cetățenii cu spații expoziționale, cafenele, dar și cu o cramă în cadrul căreia, vor putea fi degustate toate vinurile de valoare ale județului. „Gala Vinurilor”, va marca și recepția acestui important proiect al administrației județene, reabilitarea Centrului Militar Județean.

 

Concursul desfășurat la Aiud este organizat de Asociația „Țara Vinului” și va reuni vinuri mai puțin controlate, cu cantitate variabilă, create de micii producători din podgoriile județului (Alba Iulia, Aiud și Gârbova). La evenimentul de la Centrul Militar Județean vor participa membrii juriului, oficialități ale județului, proprietari de hoteluri și pensiuni din rețeaua HORECA, producători de vinuri și reprezentanți ai presei.

Sortimentele desemnate ”Vinuri ale județului” vor fi etichetate ca atare și promovate la toate evenimentele organizate de Consiliul Județean și nu numai. Mai mult decât atât, acestea vor putea fi degustate și apreciate în cadrul marilor dineuri și a  întâlnirilor de afaceri ale administrației locale și județene.

Vinurile Județului, provenite de la producătorii  „Jidvei” și „Domeniile Boieru” din Ciumbrud, vor avea aplicată o hologramă distinctivă pe sticlă.

Gala Vinurilor este un proiect ambițios al administrației județene ce își propune să promoveze vinurile din Alba, trasformându-le într-un vector de forță a imaginii județului din punct de vedere turistic, un element esențial al identității zonei noastre. Vinurile județului vor putea fi apreciate în viitor și la punctele de desfacere ce vor fi înființate în Alba dar și la centrul de distribuție al vinurilor ce va fi deschis în Munții Apuseni.

„Gala vinurilor este partea de început a unui mare proiect. Un proiect de promovare a vinurilor absolut necesar unei imagini a județului Alba. Este practic partea de noblețe și de gust a județului nostru. Gala vinurilor este o integrare a tuturor producătorilor din județ, de toate mărimile. Vinul județului va deveni vizibil în țară printr-o identitate pe care noi deja am creat-o, un design al sticlei și o etichetă care va putea fi folosită de producătorul care câștigă această distincție, în toate acțiunile sale de marketing iar acest vin va fi vinul de promovare al județului Alba, oferit în zonele de protocol…Marele producător Jidvei și producătorul mediu, Domeniilor Boieru, ne vor oferi spre promovare câte un vin, toate medaliate în țară și străinătate. Aceste vinuri vor primi o hologramă ce va fi aplicată sticlei și de asemenea vor fi oferite în cadrul evenimentelor noastre” a explicat Dan Popescu, directorul tehnic al CJ Alba.

YouTube video

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax