Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VINERI: „Împăratul Caracalla” va poposi în Cetatea Alba Carolina. Ceremonial militar daco-roman pe platoul din fața Porții a IV-a

Publicat

După ce, în urmă cu o săptămână, au ascultat povestea „Împăratului Hadrian – inventatorul Pax Romana”, albaiulienii, turiștii, alături de romanii din Legiunea a XIII-a Gemina și trupa de daci „Lupii de Fier ai Apoulonului” vor putea face o nouă călătorie în timp. De această dată, invitatul special al evenimentului este „Împăratul Caracalla”, care a mai vizitat aceste ținuturi în urmă cu 1800 de ani.

Vineri, 26 iulie de la ora 19.00, Garda Romană  şi voluntarii din viitoarea trupă de daci vor susţine ultima lor reprezentaţie din luna iulie în Cetatea Alba Carolina. Astfel, turiştii şi albaiulienii sunt invitaţi la o nouă călătorie în timp prin istoria romană a municipiuluii Alba Iulia, un oraş care se suprapune peste anticul Apulum.

Dacă săptămâna trecută invitatul special a fost împăratul Hadrian, vinerea aceasta în Cetate va poposi împăratul Caracalla. Prezenţa lui nu este întâmplătoare, deoarece Carcalla a mai vizitat aceste locuri acum 1800 de ani. În cinstea lui, Legiunea a XIII-a Gemina şi dacii vor prezenta demonstraţii de tehnică militară, care vor cuprinde şi o secvenţă de luptă între romani şi daci.

Tot ceremonialul se va desfăşura în faţa Porţii a IV-a, unde va fi organizată şi o luptă de gladiatori. Spectacolul Gărzii Romane şi a voluntarilor daci a avut loc în fiecare zi de vineri din luna iulie, adunând sute de turişti, mulţi dintre ei rămânând special la Alba Iulia pentru acest moment.

„Sperăm că această manifestare să continue şi în luna august, o lună a concediilor, în care numărul de turişti, mai ales cei străini, este în creştere”, au transmis reprezentanții Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax