Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VINERI începe testarea COVID-19 în Alba. Linia amenajată la DSP a fost calibrată. Personalul medical va fi primul testat

Publicat

dsp alba directia de sanatate publica

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a transmis joi că s-au obținut rezultate identice în urma testărilor paralele efectuate între laboratorul de Real Time PCR amenajat în cadrul direcției și laboratorul de la Cluj. Astfel, linia de testare de la Alba Iulia este calibrată și va putea începe testarea de vineri, 27 martie.

Capacitatea de testare va ajunge în următoarele 7 – 10 zile până la 300 de persoane în 24 de ore.

Potrivit acestuia, la început va fi testat personalul medical, urmând ca ulterior să fie făcute teste și acelor persoane care îndeplinesc criteriile stabilite la nivel național. Alexandru Sinea a mai transmis că nu se vor putea face testări la cerere sau contracost.

Declarații Alexandru Sinea:

  • Suntem primul DSP din țară care face propria testare.
  • Ca urmare a testelor paralele efectuate între laboratorul de Real Time PCR amenajat în cadrul DSP Alba și laboratorul de testare COVID-19 de la Cluj-Napoca, am constatat că rezultatul acestora este identic. Adică rezultatele obținute sunt la aceiași valoare, ceea ce ne arată că linia noastră este calibrată și poate să înceapă testarea în mod real.
  • De mâine (n.r. vineri – 27 martie) vom începe testarea personalului medical din județul nostru, începând cu personalul de la unitățile de primiri urgențe, continuând mai apoi cu celalalte spitale. Vrem să ne asigurăm că personalul medical este protejat 100%.
  • În zilele care urmează, tot în cadrul DSP Alba va fi amenajată și linia de testare achiziționată de compania Transavia, laboratorul Direcției de Sănătate Publică fiind un laborator acreditat și autorizat MS și RENAR.
  • Se va lucra astfel, în paralel, pe două linii. Personalul va lucra în două schimburi, în două ture.
  • Testele vor fi făcute cu preponderență personalului medical pentru început, urmând ca ulteriror să fie făcute pe baza metodologiei aprobate la nivel național, adică acelor persoane care îndeplinesc condițiile la nivel național, nu se port face teste la cerere, pe bază de solicitare sau contra-cost.
  • La capacitate maximă, ambele linii vor putea realiza peste 300 de teste pe zi.
  • Au fost demarate procedurile pentru introducerea laboratorului DSP Alba în lista laboratoarelor naționale care vor primi bani de la Ministerului Sănătății pentru kit-uri de testare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. nick

    joi, 26.03.2020 at 15:18

    ar trebui sa faceti un protocol sa testati toti pacienti care se interneaza in spital -poate trasmite cineva aceasta idee

  2. ina

    duminică, 29.03.2020 at 17:48

    sper si vreau sa faceti in asa fel ca cei din carantina sa nu ia virusul
    NU NE SPUNE NIMENI cati sunt in carantina ,cati sunt grav ? paote e mai bine !! daca in carantina intra 20 sanatosi si unul infectat …. e vai si amar ! in ce consta carantina ? cati in camera ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax