Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VINERI: La Alba Iulia începe un nou sezon de reconstituire istorică. Spectacol cu Garda Națională și personalitățile Unirii

Publicat

Vineri, 30 septembrie, începând cu ora 17:00, la Alba Iulia debutează un nou sezon de reconstituire istorică, de data aceasta având în prim plan Garda Națională de la Alba Iulia și Personalitățile Unirii.

Astfel, până la 1 Decembrie, publicul se poate întâlni, în fiecare vineri de la ora 17:00, pe esplanada Sălii Unirii, cu reenactorii albaiulieni care dau viață atât Gărzii Naționale, cea care a asigurat securitatea Marii Adunări de la 1 Decembrie 1918, dar și cu personalități din istoria românilor, precum Regele Ferdinand, Regina Maria sau primul primar român al orașului Alba Iulia, Camil Velican.

Proiectul susținut de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Național al Uniri Alba Iulia își propune să promoveze atât actul de la 15 octombrie 1922, Încoronarea, dar și Marea Unire de le 1 Decembrie 1918, ambele momente având loc la Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax