Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI, la Museikon: Vernisajul expoziției „Mysterion 3D – zei salvatori, mistere și sincretism religios la Apulum”

Publicat

afis

Expoziția temporară „Mysterion 3D – zei salvatori, mistere și sincretism religios la Apulum” va fi vernisată vineri, 23 septembrie, începând cu ora 19:00, la Museikon din Alba Iulia. 

Mysterion 3D este o invitație de inițiere în universul ascuns al cultelor de mistere din lumea greco-romană. Zei și zeițe cu rădăcini, fie în extravagantul Orient, fie în tradițiile mitologice cu specific etnic ale tracilor sau celților, au intrat în panteonul locuitorilor din Apulum, găsindu-și locul într-o diversitate religioasă marcată de fenomene sincretice.

Divinități fascinante precum Mithras, Isis sau Serapis au devenit extrem de populare în Antichitate, misterele lor reprezentând un adevărat trend religios.

Programul cultural Pantheon 3D propune o nouă inițiere: cea în „misterele” digitizării 3D, în tainele unei metode avansate de documentare, valorificare și păstrare virtuală a patrimoniului cultural, care atrage și ea din ce în ce mai mai mulți adepți.

Foto: (Facebook, Calin Suteu)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax