Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Lansarea proiectului „Comitet de tineret în România pentru tinerii pacienți cu scleroză multiplă”

Publicat

YouTube video

Proiectul dedicat tinerilor cu scleroză multiplă din România, intitulat „Comitet de tineret în România pentru tinerii pacienți de scleroză multiplă” s-a lansat vineri, de la ora 12.00, în sala Mihai Viteazul a Consiliului Județean Alba. Proiectul are la bază necesitățile specifice ale tinerilor pacienți cu scleroză multiplă, fiind realizat din dorința de a-i ajuta pe aceștia să participe activ în viața comunității.

La evenimentul de lansare a proiectului au participat președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, administratorul orașului Alba Iulia, Nicolaie Moldovan, dar și reprezentanți și voluntari ai SM Speromax Alba.

„Consiliul Județean Alba a fost mereu preocupat de tineri și a încercat să realizeze cât mai multe activități și programe ce au ca țintă dezvoltarea tinerilor din toate mediile sociale. Acesta este și motivul pentru care ne-am alăturat proiectului de constituire a unui comitet al tinerilor pacienți cu scleroză multiplă”, a declarat președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Finanțat de Uniunea Europeană prin programul „Tineret în acțiune”, proiectul are un grup țintă de 20 de tineri din 18 organizații locale de pacienți de scleroză multiplă din România. În prima etapă de pregătire, care se va desfășura pe parcursul a trei luni, vor fi selectați 20 de beneficiari. În cele 11 luni de implementare a proiectului se vor realiza acțiuni precum: organizarea MS DAY 2013 în România, constituirea Comitetului de Tineret în România pentru pacienţii de SM, pregătirea şi organizarea Atelierului pentru tineri din cadrul Seminarului Naţional de Scleroză Multiplă, pregătirea şi organizarea atelierului de lucru “Dezvoltarea personală şi consolidarea relaţionărilor de grup privind integrarea tinerilor cu dizabilităţi.

„Proiectul s-a născut din nevoia tinerilor cu scleroză multiplă din România care sunt specifice față de nevoile pacienților adulți. Din dorința ca aceștia să fie respectați la nivel național de o structură care să reprezinte tinerii cu SM în relația cu autoritățile și Societatea de Scleroză Multiplă din România. De asemenea, sperăm ca aceștia să fie implicați mai activ în viața comunității locale și în societate, în general inclusiv în asociațiile locale membre SSMR de unde provin. Proiectul sprijină prevenirea și combaterea prejudecăților și a tuturor atitudinilor care conduc către excludere. Prin organizarea Comitetului de Tineri în România pentru pacienții cu SM, proiectul dezbate principiile care stau la baza fondării UE, precum principiile respectului pentru drepturile omului și libertățile fundamentale”, a declarat președintele Asociației SM Speromax Alba, Dragoș Zaharia.

Proiectul este implementat de Asociația SM Speromax Alba și are ca partener Consiliul Județean Alba.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax