Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Lansarea volumului „Dicționarul personalităților Încoronării”, la Sala Unirii din Alba Iulia

Publicat

La Sala Unirii din Alba Iulia va avea loc vineri, 14 octombrie, de la ora 17:30, lansarea volumului Dicționarul personalităților Încoronării.

Dicționarul personalităților Încoronării (coordonatori Ioana Rustoiu, Tudor Roșu; Editura Muzeului Național al Unirii Alba Iulia/ Editura Mega, Alba Iulia/ Cluj-Napoca, 2022) adună o serie de portrete/prezentări ale unor personalități de notorietate prezente la Alba Iulia în ziua de 15 octombrie 1922, dar și a unor personaje mai puțin cunoscute, însă importante în ecuația organizării serbărilor Încoronării de la Alba Iulia.

Volumul este rezultatul efortului colectivului istoricilor de la Muzeul Național al Unirii și se înscrie într-un set de trei “dicționare”, alături de un prim volum dedicat membrilor Adunării Naționale de la 1 Decembrie 1918 (volum apărut în anul 2019, la Editura Mega) și de un al treilea volum proiectat, pentru anul 2023, și consacrat personalităților Unirii care nu au făcut parte din Adunarea Națională.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax