Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VINERI: Lupte de gladiatori şi demonstraţii militare cu romanii şi dacii de la Apulum, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

După ce, în urmă cu o săptămână, au ascultat, „augusta” poveste a Împăratului Caracalla, care în anul 214 a vizitat oraşul Apulum, vineri, albaiulienii şi turiștii, au ocazia să participe la luptele gladiatorilor, dar şi la o prezentare de tehnică militară romană şi dacică, susţinută de romanii din Legiunea a XIII-a Gemina şi voluntarii viitoarei trupe de daci.

Vineri, 2 august, începând cu ora 19.00 Garda Romană de la Apulum a continuat seria reprezentaţiilor, care în luna iulie au încântat sutele de turişti prezenţi, în Cetatea Alba Carolina. Din spectacolul oferit de Garda Romană şi voluntarii din viitoarea trupă de daci nu vor lipsi nici confruntările dintre daci şi romani şi nici luptele de gladiatori.

Ceremonialul s-a desfăşurat, ca şi în luna iulie, în faţa Porţii a IV-a. Spectacolul Gărzii Romane şi a voluntarilor daci a avut loc în fiecare zi de vineri din luna iulie, adunând astfel sute de turişti şi albaiulieni, care au dorit să călătorească în timp prin istoria romană a municipiului Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax